Antena Meniu Search
x

Autorul atacului armat din Auckland s-a sinucis. Doi oameni au murit, alţi şase au fost răniţi, după ce criminalul a deschis focul pe un şantier

Autorul atacului sângeros din centrul oraşului Auckland s-a sinucis, a declarat luni un purtător de cuvânt al poliţiei. Tânărul de 24 de ani a împuşcat mortal două persoane şi a rănit alte şase persoane, printre care şi un ofiţer, cu numai câteva ore înainte de începerea Campionatului Mondial de Fotbal Feminin găzduit şi de Noua Zeelandă.

de Redactia Observator

la 24.07.2023, 11:00

Autorul atacului armat care s-a soldat cu doi morţi în centrul oraşului Auckland, cel mai populat oraş din Noua Zeelandă, în ziua deschiderii Cupei Mondiale de fotbal feminin, joia trecută, s-a sinucis, a declarat luni un purtător de cuvânt al poliţiei naţionale, potrivit AFP.

Împuşcăturile, care au avut loc pe un şantier de construcţii, au dus la moartea a două persoane, în afară de atacator. O autopsie a tânărului de 24 de ani a dezvăluit răni suferite în schimbul de focuri cu ofiţerii de poliţie, dar un înalt oficial al poliţiei, Ross McKay, a confirmat că "rana fatală" a fost "autoprovocată".

Poliţia a declarat că atacul nu a fost direct legat de începerea Campionatului Mondial de Fotbal Feminin şi nici nu a fost motivat politic sau ideologic, relatează Agerpres.

Atacatorul se afla sub arest la domiciliu, dar avea o scutire pentru a lucra

Pe acelaşi subiect

Atacatorul era cunoscut poliţiei şi avea antecedente de violenţă domestică şi probleme de sănătate mintală. Conform poliţiei, bărbatul se afla sub incidenţa unui ordin de arest la domiciliu, dar i s-a acordat o scutire pentru a lucra la locul unde s-a produs atacul. El nu avea permis pentru a deţine o armă de foc. Şi, potrivit comisarului de poliţie Andrew Coster, "nu a existat niciun indiciu că ar fi prezentat un nivel foarte ridicat de risc".

Patru dintre cei răniţi sunt în continuare internaţi în spital, între care un ofiţer "care va avea un drum lung de parcurs" pentru recuperarea medicală, a spus Ross McKay. 

Filmul atacului de pe şantierul din Auckland

Serviciile de urgenţă s-au deplasat de urgenţă în centrul oraşului, joi, la puţin timp după ora locală 7.00 (miercuri, ora 22:00, ora României), după ce au primit informaţii că un bărbat înarmat cu o puşcă cu pompă a deschis focul pe un şantier de construcţii.

"S-a deplasat prin şantier descărcând arma pe măsură ce înainta. Când a ajuns la nivelurile superioare ale clădirii, bărbatul s-a închis într-un lift. S-au tras focuri de armă, iar el a fost localizat la scurt timp după aceea", a detaliat premierul. Bărbatul a fost găsit ulterior mort.

Hipkins a adăugat că acţiunile agenţilor de poliţie, care "au alergat în mijlocul focurilor de armă, direct în calea pericolului, pentru a salva vieţile altora", au fost "pur şi simplu eroice". Comisarul poliţiei neozeelandeze, Andrew Coster, a declarat că un agent a fost împuşcat în timp ce încerca să se lupte cu atacatorul, iar patru civili au "răni de gravitate moderată până la critică".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Autorul atacului armat din Auckland s-a sinucis. Doi oameni au murit, alţi şase au fost răniţi, după ce criminalul a deschis focul pe un şantier