Antena Meniu Search
x

Banii nu mai vin de la căpşunari

Banii nu mai vin de la căpşunari. Românii care lucrează în străinătate au lăsat plantaţiile de căpşuni pentru meserii mai bănoase

Vezi și

Banii nu mai vin de la căpşunari. Românii care lucrează în străinătate au lăsat plantaţiile de căpşuni pentru meserii mai bănoase

Aşa se explică şi faptul că banii trimişi înapoi în ţară de cei 3 milioane de români de peste hotare vin acum mai mult din Anglia sau Germania, nu Spania sau Italia, cum se întâmpla în anii trecuţi. Tot mai mulţi români iau calea statelor dezvoltate din Vest, în căutare de joburi bine plătite. Românii plecaţi muncesc în străinătate şi trimit bani înapoi acasă, către familii. Însă, statisticile arată o schimbare de trend în ultimii ani.

Ţara lui Goethe a urcat pe locul doi în topul banilor trimişi acasă de români, depăşind cu mult ţări precum Spania sau Grecia. Asta deşi numărul românilor care lucrează în Germania nu este la fel de mare. Este de înţeles, în condiţiile în care salariile lunare depăşesc câteva mii de euro, iar câştigul anual poate depăşi 75.000 de euro. Condiţia de bază însă este cunoaşterea limbii germane.

Iar numărul românilor care pleacă în străinătate este în creştere, de la an la an. Peste 3 miliioane muncesc deja peste hotare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Banii nu mai vin de la căpşunari