Antena Meniu Search
x

Video Boeing cere inspectarea tuturor avioanelor 737 MAX. A fost descoperit un șurub lipsă la un mecanism esențial

Gigantul Boeing le cere companiilor aeriene să inspecteze de urgenţă aeronavele Boeing 737 MAX pe care le au în uz. Recomandarea vine după ce un operator internaţional a descoperit un şurub cu o piuliţă lipsă, într-un mecanism de control al direcției, în timpul întreținerii de rutină. Problema a fost remediată, dar constructorul a vrut să se asigure că toate cele 1.370 de avioane aflate în serviciu la nivel mondial sunt verificate.  

de Redactia Observator

la 29.12.2023, 21:27

Vezi și

Producătorul de avioane a cerut inspecțiile după ce un operator internațional a descoperit o piuliță lipsă, a anunțat Administrația Federală a Aviației (FAA).

"Problema identificată pe acel avion a fost remediată. Din precauție, recomandăm operatorilor să își inspecteze avioanele 737 MAX și să ne informeze cu privire la orice constatări. Am informat FAA și clienții noștri și vom continua să-i ținem la curent cu progresul anchetei", a transmis Boeing.

FAA a anunțat că "monitorizează îndeaproape inspecțiile", iar Boeing a recomandat ca verificările care durează aproximativ două ore să aibă loc în următoarele două săptămâni.

Două avioane Boeing 737 MAX s-au prăbușit în 2018 și 2019

Boeing 737 Max a fost autorizat să zboare din nou cu pasageri de către autoritățile de reglementare din SUA în 2020. Avionul a fost blocat timp de 20 de luni în întreaga lume, după ce două accidente catastrofale au ucis 346 de persoane în Etiopia și Indonezia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Boeing cere inspectarea tuturor avioanelor 737 MAX. A fost descoperit un șurub lipsă la un mecanism esențial