Antena Meniu Search
x

Ca în codru! Profesorii pakistanezi vin ÎNARMAŢI la şcoală

Profesorilor din nord-vestul Pakistanului li se va permite să poarte arme în sălile de clasă, după masacrul talibanilor din oraşul Peshawar

Profesorilor din nord-vestul Pakistanului li se va permite să poarte arme în sălile de clasă, după masacrul talibanilor din oraşul Peshawar

"Nu este o măsură obligatorie, dar fiecare profesor care vrea să vină la şcoală cu o armă de foc va beneficia de un permis special", a declarat ministrul Educaţiei, Atif Khan.

Autorităţile au început deja pregătirea cadrelor didactice în mânuirea armelor de foc. Un alt oficial a confirmat iniţiativa şi a spus că aceasta a fost luată din cauza deficitului de poliţişti cu care se confruntă sistemul în anumite regiuni.

"Numărul poliţiştilor din provincie nu este suficient pentru a asigura paza a 35.000 de şcoli, colegii şi universităţi. De aceea am permis profesorilor să vină la şcoală înarmaţi", menţionează ministrul Informaţiilor, Mushtaq Ghani, conform Antena3.

Măsurile de securitate din jurul şcolilor au fost sporite după ce militanţii talibani au atacat în decembrie o academie militară din Peshawar. 150 de persoane au fost ucise atunci, dintre care 132 erau copii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Ca în codru! Profesorii pakistanezi vin ÎNARMAŢI la şcoală