Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ce înseamnă "demure", cuvântul care a dat startul unui trend viral pe TikTok

Un nou trend devenit viral pe TikTok a acaparat toate reţelele de socializare. Este peste tot, toată lumea îl foloseşte, de la vedete internaţionale la micro-influenceri, dar mulţi se întreabă ce înseamnă de fapt "demure". 

de Redactia Observator

la 23.08.2024 , 15:27

Ce înseamnă "demure", cuvântul care a dat startul unui trend viral pe TikTok
Ce înseamnă "demure", cuvântul care a dat startul unui trend viral pe TikTok - Capturi TikTok

Acum că "brat summer" pare de domeniul trecutului, trendul lansat de noul album al artistei Charli XCX, pare că "demure" i-a luat locul. Totuşi, pentru mulţi dintre internauţi este încă neclar care este sensul acestui cuvânt.

Ce înseamnă "demure"

Ei bine, definițiile din Oxford English Dictionary pentru "demure" arată că sensul acestui cuvânt ar fi "calm", "modest" și "rezervat în comportament". Aşadar, folosim "demure" atunci când ne referim la o persoană modestă, liniştită şi chiar umilă, dar şi dacă vrem să ne referim la ea drept timidă. Expresia a devenit recent virală pe TikTok, unde "foarte modest, foarte atent" a fost folosit de un creator de TikTok pentru a descrie modul în care se prezintă la muncă.

Articolul continuă după reclamă

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

De unde a început trendul modest pe TikTok

Expresia "foarte modestă" ("very demure") a fost inventată de un creator numit Jools Lebron într-un videoclip postat pe 5 august, care a strâs de atunci peste 42 de milioane de vizualizări. Jools are acum peste 1,9 milioane de urmăritori pe TikTok, iar conținutul ei include de obicei videoclipuri "grwm" (pregătește-te cu mine) și tutoriale de machiaj, dar a atins noi culmi când videoclipul ei "foarte modest" a devenit viral, scrie BBC. De atunci, a dat naștere unei noi expresii care a explodat în întreaga lume, hashtag-ul #demure fiind folosit în peste 240.000 de postări și videoclipuri care explică cum să acționezi "foarte modest" în diferite situații.

De ce videoclipurile devin virale pe TikTok

Există o mulțime de motive pentru care un videoclip ar putea deveni viral pe TikTok. Videoclipurile care sunt ușor de partajat și de utilizat hashtag-uri sau tendințe populare pot ajunge rapid la un public mai mare, #demure fiind un exemplu excelent de utilizare a hashtag-urilor în tendințe pentru a maximiza vizionările, mai relatează BBC. Un alt motiv ar putea fi algoritmul platformei – un program de calculator care decide ceea ce vezi în funcție de like-urile tale, share-urile și urmăririle tale. Pagina TikTok pentru tine (FYP) folosește algoritmi pentru a crea un feed personalizat în funcție de tipul de conținut cu care interacționezi.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Ştiri externe » Ce înseamnă "demure", cuvântul care a dat startul unui trend viral pe TikTok