Antena Meniu Search
x

Cel mai activ vulcan din Mexic a erupt

Cel mai activ vulcan din Mexic i-a speriat din nou pe localnici cu câteva erupţii spectaculoase, care au ridicat nori uriaşi de cenuşă

Vezi și

Cel mai activ vulcan din Mexic i-a speriat din nou pe localnici cu câteva erupţii spectaculoase, care au ridicat nori uriaşi de cenuşă

Vulcanul Popocatepetl pare că ţine să reamintească, din când în când, faptul că, în limba indigenilor, numele său înseamnă "muntele care fumegă". Norii aruncaţi din crater nu sunt, însă, de fum, ci de abur şi cenuşă fierbinte.

Actuala serie de erupţii a început încă de luni prin seisme uşoare şi o explozie care a ridicat pe cer un nor înalt de cel puţin 2000 de metri. Vulcanul şi-a continuat activitatea şi în zilele următoare, prin zeci de noi erupţii de aceeaşi intensitate.

Centrul local pentru situaţii de urgenţă a ridicat cu o treaptă nivelul de alertă, dar locuitorii de la poalele vulcanului rămân, deocamdată, la casele lor. Dar peste satele lor s-a abătut o ploaie de cenuşă, fenomen în care au devenit, deja, experţi.

Popocatepetl, situat la 80 de kilometri de Capitala mexicană, este al doilea pisc muntos, ca înălţime, şi vulcanul cel mai activ din ţară. În anul 2000, o erupţie mult mai puternică a obligat autorităţile să evacueze temporar aproape 50.000 de persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Cel mai activ vulcan din Mexic a erupt