Antena Meniu Search
x

Chile: Mii de oameni evacuati. Vulcanul Copahue ar putea erupe

Peste 2.000 de persoane au fost evacuate si alte 800 se pregatesc sa isi paraseasca locuintele, in urma decretarii codului rosu de catre autoritatile chiliene. Vulcanul Copahue ar putea erupe in orice moment

"Au fost date instructiuni pentru lansarea unui plan de evacuare a populatiei care locuieste pe o raza de 25 de kilometri in jurul vulcanului Copahue" si aceasta pentru cel putin doua zile, a anuntat ministrul chilian de Interne, Andres Chadwick. Aceasta evacuare se refera la persoanele care locuiesc in proximitatea vulcanului cu altitudinea de 2.965 de metri, situat in regiunea Biobio, in sudul Anzilor, la frontiera cu Argentina, la aproximativ 500 de kilometri de Santiago de Chile.

Ministrul a mai precizat ca este posibil sa nu se produca nicio eruptie, desi toate indiciile tehnice arata ca a inceput un proces care ar putea duce la un dezastru, motiv pentru care declansarea alertei rosii este “indispensabila”. De cealalta parte a frontierei, argentienii se pregatesc sa evacueze 800 de persoane, in provincia Neuquen.

Toti cei evacuati vor fi transportati la 70 de kilometri distanta, in adaposturi de urgenta. In ultimile 48 de ore, activitatea seismica in zona vulcanului a crescut in mod semnificativ.

Foto: Hepta

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Chile: Mii de oameni evacuati. Vulcanul Copahue ar putea erupe