Antena Meniu Search
x

Galerie foto Cinci poliţişti britanici, surprinşi târând o femeie pe asfalt, lăsând-o în chiloţi, în timpul protestelor din Manchester

Poliția a lansat o anchetă pentru revizuirea modului în care poliţiştii britanici au acţionat în timpul protestelor „Kill the Bill” din Bristol. O femeie a fost fotografiată în lenjerie initmă, târâtă pe asfalt de forţele de ordine.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 31.03.2021, 20:48

  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Imaginile îi arată pe ofiţeri încercând să ridice o femeie de la sol dar o lasă cu pantalonii în vine, în timpul protestului de sâmbătă, care a avut loc în centrul orașului Manchester.

18 persoane au fost arestate în urma protestului 

Poliția din Manchester a recunoscut că imaginile sunt „inconfortabile privitorului”, dar primarul Andy Burnham a cerut organelor de poliţie „o explicaţie completă” a ceea ce s-a întâmplat la momentul respectiv.

Femeia din imagini era una dintre cele 18 persoane arestate după ce sute de militanți s-au adunat pentru a protesta legea 2021 privind poliția, criminalitatea, condamnarea și instanțele judecătorești din Marea Britanie.

Imaginile arestării au stârnit indignare pe rețelele de socializare, arătând-o pe femeie în lenjerie intimă, trasă de ofiţeri şi întinsă pe asfalt, cu capul lipit de sol. Un ofițer a încercat să-i tragă blugii înapoi, dar scena fusese deja surprinsă de un fotograf, potrivit Daily Mail.

Aseară, primarul Comitatului Metropolitan Greater Manchester, Andy Burnham, a cerut poliției o explicație pe larg după ce un utilizator de Twitter l-a etichetat într-o fotografie cu femeia în ipostaza umilitoare.

„Sper că vei face ceva în legătură cu acest lucru Andy” a fost mesajul scris de Mike în dreptul fotografiei.

„Voi face, Mike. Am început prin a solicita poliției din Greater Manchester să ofere o explicație completă a celor întâmplate” a răspuns Burnham.

În această dimineață, Poliţia din Manchester a emis o declarație prin care promite să lanseze o „revizuire urgentă” a modului în care arestul a fost gestionat.

„Suntem conștienți de videoclipurile și imaginile unei femei expuse parțial când a fost arestată în urma protestului de sâmbătă, în centrul orașului, ceea ce face ca vizionarea să fie inconfortabilă. Se desfășoară o anchetă urgentă pentru a stabili circumstanțele și va urma o actualizare ulterioară” a declarat un purtător de cuvânt al GMP.

Într-o declarație emisă luni, poliţia a declarat că șase dintre cei arestați au fost eliberați sub anchetă, șase au primit notificări de pedeapsă fixe și alți cinci au acceptat avertismentele.

Protestul de sâmbătă a început în Piața San Petru și a rămas „în mare măsură pașnică” și „îngrădită” conform forţelor de ordine. Aproximativ 150 de manifestanți au mers spre Piccadilly Gardens, înainte de a ajunge la Piața Stevenson.

În timp ce mergeau, au putut fi auzite diferite scandări ale participanţilor. Poliţiştii au luat decizia de a opri protestul după ce un grup mic de persoane s-a aşezat şi a blocat tramvaiul din Piața Sf. Petru. Grupului li s-a cerut în mod repetat să se mute din loc de către ofițeri și parteneri de la Transport pentru Greater Manchester, dar mai multe persoane nu au respectat ordinele. Totuşi, militanții s-au plâns că ofițerii au folosit tactici agresive, împingând și trăgând oamenii din zonă.

GMP a spus: „În toate cazurile, am folosit abordarea„ patru E ”, cu un accent deosebit pe angajament, pentru a ne face drum prin provocările care ni s-au prezentat. Acolo unde acest lucru a fost epuizat, fără succes, am trecut la acțiuni de executare, doar acolo unde este necesar. Prioritizăm continuu evaluarea riscului, perturbarea cauzată și, în mod important, siguranța publicului” a adăugat un purtător de cuvânt al jandarmilor.

Răspunsul forțelor de ordine a fost susținut de primarul din Greater Manchester, Andy Burnham și de adjunctul său Bev Hughes. Într-o declarație comună, aceștia au spus: „GMP a trebuit să gestioneze cu atenție o situație dificilă și nu am văzut o repetare a scenelor văzute recent în alte părți ale țării”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Cinci poliţişti britanici, surprinşi târând o femeie pe asfalt, lăsând-o în chiloţi, în timpul protestelor din Manchester