Antena Meniu Search
x

Video Cod roşu, portocaliu şi galben de vânt, ploaie şi ninsoare în mai multe regiuni din Bulgaria. Atenţionare MAE de călătorie

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călători pentru Bulgaria, unde sâmbătă și duminică sunt îân vigoare avertizări Cod roșu, portocaliu și galben de ninsori și vânt.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 26.11.2023, 20:37

Vezi și

MAE informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Bulgaria că, în conformitate cu datele transmise de Institutul de Meteorologie și Hidrologie local, în perioada 25 – 26 noiembrie 2023, întregul teritoriu va fi afectat de precipitații abundente sub formă de ploaie și ninsoare, însoțite de vânt.

Avertizări de vreme

  • cod roșu pentru regiunile Montana, Vrața, Loveci, Gabrovo, Veliko Târnovo și Ruse. Cantitatea de precipitații va fi de 40-65 mm, stratul de zăpadă va atinge 30 cm, prezența viscolului va duce la formarea de troiene de zăpadă și apariția poleiului; rafalele de vânt vor atinge o viteză de până la 90km/h;
  • cod portocaliu pentru regiunile Vidin, Sofia-regiune, Sofia-capitală, Pleven, Târgoviște, Razgrad, Kârdjal, Haskovo, Pernik, Kjustendil, Blagoevgrad, Pazardjik, Plovdiv, Smoliyan, Stara Zagora, Sliven, Yambol, Șumen, Varna, Dobriciși Silistra. Cantitatea de precipitații va fi de 35-65 mm, cu posibilități de intensificări de peste 30 mm. Stratul de zăpadă va atinge 10 – 30 cm, prezența viscolului va duce la formarea de polei și apariția ceței.

Pentru regiunea Burgas a fost emis un cod galben, unde rafalele de vânt vor atinge o viteză de până la 70 km/h, pe alocuri cu intensificări de până la 90 km/h.

Pe acelaşi subiect

Recomandări de călătorie pentru români

Cetățenilor români li se recomandă să urmărească cu atenție situația zborurilor de pe aeroporturile bulgare sau prognoza meteorologică din Republica Bulgaria, iar șoferilor să conducă preventiv, cu viteză adecvată și să aibă autovehiculele echipate pentru circulație în condiții de iarnă, precum și atenționare meteorologică specifică. De asemenea, li se recomandă să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată și indicațiile/semnalele organelor de control aflate la fața locului.

Pe perioada instituirii codurilor de atenționare meteorologică este posibil ca, prin decizia autorităților bulgare competente, unele categorii de drumuri să fie închise circulației rutiere și cursele aeriene să fie perturbate față de orarul de zbor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să vă reparaţi maşina în service-ul de la colţ de stradă?

Observator » Stiri externe » Cod roşu, portocaliu şi galben de vânt, ploaie şi ninsoare în mai multe regiuni din Bulgaria. Atenţionare MAE de călătorie