Antena Meniu Search
x

Companiile Airbus si Boeing au anuntat noi comenzi de miliarde de dolari

Eternul duel dintre Airbus si Boeing domina si actuala editie a Salonului Aeronautic de la Paris. Fiecare dintre cele doua concerne rivale a anuntat noi comenzi de miliarde de dolari, inclusiv pentru cele mai noi produse, Airbus A380 şi Boeing 787 Dreamliner

Vezi și

Pe cel din urma ne putem mandri ca il piloteaza si un capitan roman: Dumitru Oprisiu.

Norii de furtuna si rafalele de ploaie au tulburat demonstratiile de zbor din prima zi a Salonului de la Paris, dar nu au impiedicat grupurile Airbus si Boeing sa-si anunte victoriile comerciale. Deocamdata, grupul european pare castigator, cu o comanda de 20 de uriase Airbus 380, in valoare de opt miliarde de dolari. Dar si Boeing se mandreste cu comenzi de aproape sase miliarde pentru aparate 777 si 787 Dreamliner.

Airbus spera sa mai dea o lovitura de imagine printr-un zbor al noului prototip A 350 in ziua in care presedintele François Hollande va vizita salonul. Aceasta, desi avionul a decolat pentru prima data cu doar trei zile in urma. Sefii concernului spun, insa, ca testul de zbor a fost concludent.

In paralel cu duelul celor doi giganti, firmele aeronautice mai mici incearca sa-si faca si ele loc pe piata cu avioane de pasageri de capacitate mai mica sau cu alte tipuri de aparate. Constructorii rusi au adus si ei noi tipuri de aeronave la Paris, iar ucrainenii de la Antonov fac si acum senzatie cu un urias avion cargo.

In ceea ce priveste aviatia militara, marea noutate este prototipul primei "drone" de lupta europene. In prezent, doar americanii si israelienii produc asemenea avioane fara pilot.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Companiile Airbus si Boeing au anuntat noi comenzi de miliarde de dolari