Antena Meniu Search
x

Galerie foto Cum arată revenirea la normalitate. Cetățenii din Israel, țara care a învins pandemia, nu mai sunt obligați să poarte mască în aer liber

Începând de duminică, 18 aprilie, cetățenii din Israel nu mai sunt obligați să poarte mască de protecție în aer liber. Vestea a fost primită cu mult entuziasm și emoție de către localnici.

de Redactia Observator

la 20.04.2021, 10:13

  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Vezi în galeria foto cum s-au bucurat cetățenii din Israel de revenirea la normalitate

Israelul a renunțat, începând de duminică, la obligativitatea purtării maştii în aer liber şi a redeschis complet şcolile, după ce 54% din populaţie a fost vaccinată împotriva Covid-19, iar numărul de cazuri de infectare a scăzut considerabil, potrivit Jerusalem Post.

De la începutul pandemiei, în Israel au fost înregistrate peste 836.800 de contaminări. Dintre cei infectaţi în prezent, 206 se află în stare gravă şi 122 au nevoie de ventilaţie. Bilanţul deceselor este de peste 6.300 de morți.

Totuşi, potrivit lui Itamar Grotto, fost adjunct în Ministerul Sănătăţii, epidemia de Covid-19 ar putea să reapară în Israel la finalul anului.

„Tocmai am încheiat primul an de coronavirus şi nu ştim dacă va reveni”, a spus el vineri, precizând că oficialii sanitari se aşteaptă la o creştere a contaminărilor în emisfera sudică, unde este iarnă din iunie până în august şi numărul de cazuri creşte deja. „Nu este deloc nerealist”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Cum arată revenirea la normalitate. Cetățenii din Israel, țara care a învins pandemia, nu mai sunt obligați să poarte mască în aer liber