Antena Meniu Search
x

Donald Trump, scos pentru a doua oară în trei ani din topul Forbes 400. Fostul președinte al SUA, mai "sărac" cu 300 de milioane de dolari decât ultimul clasat

După problemele din justiție, Donald Trump primește o nouă lovitură de imagine, de data aceasta din partea revistei Forbes care l-a scos din topul celor mai bogați 400 de americani pentru a doua oară în ultimii 3 ani. Revista a luat această decizie după ce averea fostului președinte a scăzut cu 19%, aproximativ 600 de milioane de dolari. Asta înseamnă că acesta are cu 300 de milioane de dolari mai puțin decât ultimul clasat din acest top.

de Adrian Popovici

la 05.10.2023, 14:52

Donald Trump, fostul președinte al SUA
Donald Trump, scos pentru a doua oară în trei ani din topul Forbes 400. Fostul președinte al SUA, mai "sărac" cu 300 de milioane de dolari decât ultimul clasat - Profimedia

Spre deosebire de averile constante sau în creștere ale celor care conduc în topul Forbes 400, Elon Musk, Jeff Bezos și Larry Ellison, avere netă a lui Trump a primit o lovitură dură. Acest lucru vine în condițiile în care se confruntă cu mai multe procese  civile și penale, inclusiv un proces de fraudă civilă în curs de desfășurare la New York și altele programate pentru anul viitor.

De ce a scăzut averea lui Trump?

Scăderea averii nete a lui Trump a fost determinată de doi factori centrali: atât platforma sa de socializare, cât și clădirile sale de birouri şi-au pierdut din valoare, potrivit Forbes. Trump a lansat Truth Social în februarie 2022, considerând că platforma reprezintă o amenințare credibilă pentru Facebook și Twitter. În ultimele luni, reţeaua socială s-a confruntat cu o scădere a numărului de utilizatori, ajungând la 783.000 de la 1,3 milioane în decembrie 2022, aproape 1% din numărul de utilizatori al Twitter.

Imperiul imobiliar al lui Trump are de asemenea de suferit. Clădirile sale de birouri sunt goale, având de suferit din cauza unei pieţe în scădere. După cum arată un studiu recent, odată cu munca de acasă, la nivel global pot fi estimate pierderi de aproximativ 800 de miliarde de dolari. Pe lângă problemele globale, fostul preşedinte, a primit o lovitură şi din San Francisco, unul din oraşele în care deţine un număr important de proprietăți şi care se apropie de o criză imobiliară severă.

Totuşi, ştirile despre averea lui Donald Trump nu sunt exclusiv rele. Cel mai valoros atu al lui Trump, numerarul de care dispune, se ridică la 426 milioane de dolari după vânzarea cărților, susținerea discursurilor și completarea unei serii de oferte în ultimii ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Donald Trump, scos pentru a doua oară în trei ani din topul Forbes 400. Fostul președinte al SUA, mai "sărac" cu 300 de milioane de dolari decât ultimul clasat