Antena Meniu Search
x

Donald Trump semnează Directiva Politicii Spaţiale. Ce vrea preşedintele Statelor Unite de la NASA

Preşedintele SUA, Donald Trump, va semna luni o directivă în baza căreia astronauţii americani vor fi trimişi din nou pe Lună şi chiar pe Marte.

Preşedintele SUA, Donald Trump, va semna luni o directivă în baza căreia astronauţii americani vor fi trimişi din nou pe Lună şi chiar pe Marte, se menţionează într-un anunţ al Casei Albe citat de agenţia Reuters.

"Directiva Politicii Spaţiale" dispune NASA "să conducă un program inovativ de explorare spaţială pentru a trimite din nou astronauţii americani pe Lună şi chiar pe Marte", a anunţat purtătorul de cuvânt Hogan Gidley.

Acesta din urmă a adăugat că decizia lui Trump se bazează pe recomandările venite de la Consiliul Naţional Spaţial. "Această decizie va schimba politica naţiunii noastre privind zborul în spaţiu, pentru a ajuta America să devină forţa directoare în industria spaţială, să obţină noi cunoştinţe din Cosmos şi să impulsioneze avansul tehnologic.", a mai menţionat acelaşi purtător de cuvânt.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Donald Trump semnează Directiva Politicii Spaţiale. Ce vrea preşedintele Statelor Unite de la NASA