Antena Meniu Search
x

Video Efectul simbolic al asasinării Dariei Dughina. Rușii au simțit pentru prima dată ororile războiului aproape de ei

Rusia dă vina pe Ucraina pentru asasinarea fiicei ideologului lui Putin, Alexandr Dughin. Moscova susţine că maşina Dariei a fost aruncată în aer de o femeie, membră a serviciilor secrete de la Kiev, care acum s-ar ascunde în Estonia. Ucraina neagă orice implicare şi se teme acum că liderul de la Kremlin se va folosi de moartea tinerei pentru a justifica noi atacuri, inclusiv asupra civililor.  Într-o primă reacţie, Vladimir Putin califică asasinarea Dariei Dughina drept o crimă josnică

de Redactia Observator

la 22.08.2022, 22:42

Vezi și

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei, urmaş al celebrului KGB, susţine că asasinatul a fost comis de Natalia Vovka, o ucraineancă de 43 de ani. Împreună cu fiica ei, de doar 12 ani, Vovka ar fi intrat în Rusia în urmă cu o lună, timp în care şi-a pregătit minuţios atacul. A închiriat un apartament în acelaşi bloc în care locuia Dughina şi i-a urmărit programul pas cu pas. Sâmbătă seara, a mers la acelaşi festival în afara Moscovei, unde Daria și tatăl ei au fost invitați de onoare. La finalul evenimentului, susţin agenţii FSB, Natalia Vovka ar fi detonat de la distanţă maşina Dariei Dugina. Agenta secretă s-ar fi făcut apoi nevăzută.

Ultranaţionalistul Aleksandr Dughin a schimbat în ultima clipă mașina

Ultranaţionalistul Aleksandr Dughin, ideologul lui Putin şi unul dintre cei mai apropiaţi consilieri ai săi, ar fi fost ţinta atacului, însă a decis în ultimul moment să plece cu altă maşină. Ucraina neagă orice implicare în asasinarea Dariei Dughina, iar liderul opoziţiei ruse susţine că în spatele atentatului s-ar afla Armata Naţională Republicană, o grupare formată din oameni de rând, politicieni şi militari ruşi, care îl vrea îndepărtat de la putere pe Vladimir Putin.

"Sărăcie și sicrie pentru unii, palate pentru alții – aceasta este esența politicii sale. Credem că oamenii lipsiți de drepturi au dreptul să se revolte împotriva tiranilor. Putin va fi detronat și distrus de noi!", scrie într-un document manifest al celor de la Armata Naţională Republicană. 

Abbas Gallyamov, analist politic: Pentru aparatul propagandistic, acesta este un act de intimidare. În general, pentru cei loiali, pentru un alegător loial, Acesta este un act simbolic, demonstrând că ostilitățile se mută pe teritoriul Rusiei, ceea ce înseamnă că nu mai este un război abstract pe care îl privești la televizor. Acest lucru se întâmplă deja în Rusia. 

Daria Dughina, adepta teoriilor promovate de tatăl ei, Aleksandr Dughin

Daria Dughina, în vârstă de 30 de ani, era adepta aceloraşi teorii promovate de tatăl ei - de unificare a tuturor teritoriilor rusofone într-un nou vast imperiu. Susţinea invazia Ucrainei şi chiar urma să lanseze o carte despre război, cu titlul sugestiv "Cartea Z".  

Aleksandr Dughin: Rusia a fost întotdeauna şi a încercat să fie o super-putere. Este visul nostru. Nu de a conduce lumea, ci de a fi recunoscuţi ca unul dintre factorii de decizie.

Ucraina se teme acum că atacul cu bombă asupra fiicei lui Dughin va fi folosit de Moscova pentru a justifica noi bombardamente violente împotriva civililor. Mai ales că propagandiștii de la Moscova cer răzbunare. Oficialii din Kiev le-au cerut localnicilor ca săptămâna această să muncească de acasă. Au fost anulate şi manifestările publice prin care Ucraina voia să marcheze Ziua Independenţei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Efectul simbolic al asasinării Dariei Dughina. Rușii au simțit pentru prima dată ororile războiului aproape de ei