Antena Meniu Search
x

Video Cum a scăpat Aleksandr Dughin din explozia care a ucis-o pe fiica sa. Decizia de ultim moment care i-a salvat viaţa ideologului lui Putin

Fiica ideologului rus Aleksandr Dughin, un apropiat al lui Vladimir Putin, a fost ucisă în urma unui atentat cu maşină capcană în apropiere de Moscova. Ţinta, spun ruşii, ar fi fost tatăl acesteia, care a decis chiar înainte de explozie să nu urce în vehicul. Kremlinul acuză Ucraina de terorism, însă Kievul neagă orice implicare.

de Redactia Observator

la 21.08.2022, 19:52

Vezi și

Sunt imagini surprinse la periferia Moscovei cu puţin timp înainte de miezul nopţii. Maşina în care se afla fata celebrului ultranaţionalist Aleksandr Dughin arde ca o torţă, în urma detonării unui exploziv pus sub autoturism, susţin anchetatorii. Daria Dughina, în vârstă de 30 de ani, a participat la festivalul ,,Tradiţia,, şi urma să plece alături de tatăl ei, care este proprietarul automobilului de teren care a sărit în aer. Dughin s-ar fi răzgândit în ultimul moment şi a părăsit zona cu altă maşină.

Presa apropiată Kremlinului vorbeşte de un act de terorism ucrainean

La doar câteva minute după exlozie, s-a întors şi este surprins cum priveşte locul atentatului în stare de şoc. Presa apropiată Kremlinului vorbeşte de un act de terorism ucrainean şi a cerut un răspuns pe măsură, prin atacarea unor centre de decizie. Kievul neagă vehement orice implicare în atentat. "Ucraina, bineînteles, nu are vreo vina, Ucraina nu e stat terorist, ca Rusia. Rusia începe să se ruineze din interior", a declarat Mihailo Podoliak - consilier Ucraina.

Preşedintele Volodimir Zelenski nu a făcut vreun comentariu pe această temă. El a avertizat însă că ruşii vor lovi puternic Ucraina, înainte de ziua de miercuri, când se marchează 31 de ani de independență față de regimul sovietic. "Trebuie să fim vigilenţi pentru că în această săptămână Rusia ar putea comite acte de cruzime deosebit de neplăcute. Una dintre misiunile inamicului nostru este să ne umilească, pe noi ucrainienii, să ne devalorifice abilităţile şi eroii şi să răspândească frică şi disperare", a declarat Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei.

În ultimele 24 de ore ruşii au reuşit să avanseze spre deja mult disputatul oraş Nikolaev, din apropierea Odessei. Aici 12 oameni au fost răniţi, printre care şi patru copii iar zeci de locuinţe au fost distruse. Ruşii se pregătesc de o nouă ofensivă şi în regiunea Donbas. În tot acest timp, armata ucraineană continuă să lovească depozite de armamente de lângă Herson.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Cum a scăpat Aleksandr Dughin din explozia care a ucis-o pe fiica sa. Decizia de ultim moment care i-a salvat viaţa ideologului lui Putin