Antena Meniu Search
x
LIVE

Elon Musk îl asigură pe preşedintele Franţei de protecţia copiilor pe Twitter. Emmanuel Macron a lansat un "laborator pentru protecţia copiilor online"

Noul proprietar al Twitter, Elon Musk, i-a transmis preşedintelui francez Emmanuel Macron că, "absolut", copiii vor fi protejaţi pe platforma sa, după ce politicianul a lansat un "laborator" care se ocupă cu această problemă, relatează AFP, citat de News.

De Redactia Observator la 11.11.2022, 19:06
Elon Musk si Macron
Elon Musk i-a răspuns preşedintelui francez că, ”absolut”, copiii vot fi protejaţi online - Shutterstock

Emmanuel Macron a iniţiat joi, la Paris, un "laborator pentru protecţia copiilor online", din care fac parte mai multe platforme, ONG-uri şi autorităţi de reglementare, care răspund unei expuneri tot mai mari a minorilor la pornografie, hărţuire şi violenţă în mediul online.

"Ne va proteja pasărea copiii?", a scris într-un mesaj postat pe Twitter şeful statului francez, referindu-se la logo-ul reţelei de socializare, în formă de pasăre albastră. "Absolut. Vom lua măsuri în această privinţă", i-a răspuns Musk.

Pe acelaşi subiect

La eveniment au participat reprezentanţii marilor platforme digitale

Laboratorul a fost inaugurat în cadrul unei reuniuni la Palatul Élysée, cu ocazia Forumului pentru Pace de la Paris. La eveniment au participat organizaţii nonguvernamentale şi reprezentanţi ai unor mari platforme digitale şi motoare de căutare, printre care s-au numărat Meta, Microsoft, Google şi TikTok.

"Spaţiul digital nu poate fi un loc al fărădelegii. Aceasta este o luptă pe care o purtăm împotriva terorismului, pe care o purtăm împotriva discursului de ură în mediul online", a declarat Macron.

Laboratorul este însărcinat să identifice "modalităţi bune de reglementare şi de protejare mai bună a copiilor în mediul online", potrivit preşedintelui francez, care i-a îndemnat pe toţi actorii "voluntari" să se alăture acestei iniţiative.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Elon Musk îl asigură pe preşedintele Franţei de protecţia copiilor pe Twitter. Emmanuel Macron a lansat un "laborator pentru protecţia copiilor online"