Antena Meniu Search
x

Elvetia a fost lovita de o furtuna devastatoare

O furtuna deosebit de puternica a facut ravagii, in Elvetia. Aproape 40 de persoane au fost ranite, iar circulatia trenurilor si avioanelor a fost serios perturbata. La Geneva, ploaia a fost insotita de grindina care a distrus culturile fermierilor din jurul orasului.

Vezi și

Furtuna a lovit cu cea mai mare forta o tabara instalata, in apropiere de Biel, pentru Sarbatoarea Federala a Gimnasticii, la care luau parte 60.000 de oameni. Meteorologii au estimat viteza vantului la 124 kilometri pe ora. In doar cateva clipe, multimea a fost cuprinsa de panica.

Oamenii cautau disperati un adapost in timp ce rafalele de vant doborau, unul dupa altul, corturile si tribunele. Cel putin 39 de persoane, intre care si un copil, au fost ranite, iar sase dintre ele sunt in stare grava.

Inainte de a ajunge la Biel, furtuna, venita din Franta, adusese caderi de grindina de unu sau chiar doi centimetri la Geneva si in imprejurimi.

Pompierii au fost chemati sa intervina de zeci de ori, pentru a indeparta crengi doborate sau chiar copaci smulsi din radacini. La aeroport, cateva avioane usoare au fost avariate sau deplasate de vant, iar o parte din cladiri au fost inundate. Chiar si instalatiile radar au avut de suferit, iar traficul aerian a fost oprit total timp de 20 de minute.

Circulatia trenurilor a fost, de asemenea, intrerupta, atat spre Lausanne, cat si spre Franta. Furtuna a continuat sa se deplaseze, cu forte slabite, deasupra Elvetiei, iar situatia a revenit la normal abia dupa miezul noptii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Elvetia a fost lovita de o furtuna devastatoare