Antena Meniu Search
x

Ger năpraznic în Statele Unite. Accidente în lanţ pe şoselele de peste Ocean

Anul nou a venit în Statele Unite cu un ger năprasnic şi cu temperaturi de până la minus 40 de grade Celsius. Cele mai afectate sunt centrul şi estul Americii.

Vezi și

Anul nou a venit în Statele Unite cu un ger năprasnic şi cu temperaturi de până la minus 40 de grade Celsius. Cele mai afectate sunt centrul şi estul Americii. Cel puţin 12 persoane au murit din cauza frigului extrem.

Gerul de la început de an a paralizat zeci de şosele şi autostrăzi din Statele Unite. În New York, 75 de maşini au fost implicate într-un carambol. O persoană şi-a pierdut viaţa în accidentul în lanţ şi multe altele au rămas încarcerate. 

Râul care traversează Chicago a îngheţat aproape complet. Au fost minus 20 de grade timp de 12 zile la rând, în oraş. Este a treia oară în istorie când se întâmplă acest lucru.  

Guvernatorul statului Georgia a declarat stare de urgenţă din cauza gerului. Meteorologii spun că iarna a adus minime-record în mai multe state americane. În Nebraska au fost minus 29 de grade, cea mai mică temperatură înregistrată în ultimii 130 de ani. Iar în Dakota de Sud, mercurul din termometre a arătat minus 36 de grade. A doborât astfel un record stabilit în 1919. Într-un oraş din Florida, un bărbat şi-a filmat piscina din curte, complet îngheţată peste noapte. 

Şi Europa se luptă cu vremea rea. Furtuna botezată Eleanor s-a dezlănţuit asupra Marii Britanii, Irlandei şi a Franţei. Numeroase oraşe au fost lovite de rafale violente de vânt care au ajuns chiar şi la 200 de kilometri pe oră. 

În Parisul, autorităţile au fost nevoite să închidă faimosul Turn Eiffel. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Ger năpraznic în Statele Unite. Accidente în lanţ pe şoselele de peste Ocean