Antena Meniu Search
x

Grecia ar putea obliga medicii din sectorul privat să intre în lupta sistemului public de sănătate cu pandemia COVID-19

Prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis este pregătit să rechiziționeze medici din sectorul privat pentru a ajuta în lupta sistemului public de sănătate împotriva pandemiei COVID-19, a spus el duminică, după ce un apel guvernamental de ajutor a rămas în mare parte fără răspuns.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 21.03.2021, 14:34

Medicii din mediul privat ar putea fi obligaţi să lucreze pentru statul grec, dacă nu o fac din proprie iniţiativă - Profi Media

Medicii de la privat ar putea fi obligaţi să intre în lupta cu pandemia

"Dacă va fi necesar să folosim instrumentul constituțional suprem, cererea de servicii personale, nu voi ezita să o fac", a spus Mitsotakis într-un interviu. Cu spitalele publice din Grecia copleșite de infecțiile crescânde cu COVID-19 și secțiile de terapie intensivă care rămân fără paturi, guvernul a chemat medicii din sectorul privat să ajute, spunând că sunt necesari 200. Până în prezent, doar aproximativ 55 au luat în seamă apelul, scrie Reuters.

"Nu-mi pot imagina colegii care au depus jurământul hipocratic şi nu vor să vină să-i ajute pe acești oameni în lupta lor (împotriva COVID-19)", a declarat sâmbătă ministrul Sănătății Vassilis Kikilias, el însuși medic, în fața unui spital public. Sâmbătă, autoritățile grecești din domeniul sănătății au raportat 2.535 de noi cazuri de coronavirus și 60 de decese, aducând totalul cazurilor la 235.611, cu 7.421 de decese.

Mitsotakis a declarat că obligarea medicilor de la privat să-şi ofere serviciile nu este suficientă. "Trebuie să-i inspirăm să o facă", a spus el. Guvernul va începe luna viitoare să distribuie teste COVID-19 gratuite, căutând să atenueze presiunea asupra unui sistem de sănătate care se confruntă din nou cu un nivel ridicat de noi infecții.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Grecia ar putea obliga medicii din sectorul privat să intre în lupta sistemului public de sănătate cu pandemia COVID-19