Antena Meniu Search
x

Prințul Harry și Meghan Markle renunță la titlurile regale și nu vor mai fi membri activi ai Casei Regale Britanice

Prințul Harry și soția sa, Meghan Markle, renunță la titlurile regale și nu vor mai beneficia de fonduri publice. Cei doi nu vor mai fi membri activi ai Casei Regale Britanice, a anunțat Regina Elisabeta a II-a.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 19.01.2020, 08:07

Meghan Markle și Prințul Harry într-o fotografie oficială
Meghan Markle și Prințul Harry nu mai sunt membri activi ai Casei Regale Britanice - Profimedia Images

Prințul Harry și soția sa, Meghan Markle, renunță la titlurile regale și nu vor mai beneficia de fonduri publice. Cei doi nu vor mai fi membri activi ai Casei Regale Britanice, a anunțat Regina Elisabeta a II-a.

Noua înțelegere va intra în vigoare din primăvara acestui an. Astfel, Prințul Harry și Meghan Markle își vor pierde titlul de Alteța Sa Regală. El va fi numit astfel Harry, Duce de Sussex. De asemenea, cuplul nu o va mai reprezenta pe Regina Elisabeta.

Ducele și Ducesa de Sussex au transmis, de asemenea, că vor returna cele 2,4 milioane de lire sterline care au fost cheltuite pentru reamenajarea vilei Frogmore, care va rămâne reședința din Marea Britanie a cuplului.

Deciziile au fost luate după întrevedere de luni a Reginei Elisabeta cu membrii familiei regale, după ce Prințul Harry și soția sa au transmis săptămâna trecută că renunță la îndatoririle regale.

“După multe luni de conversaţii şi discuţii mai recente, sunt mulţumită că împreună am găsit o cale constructivă şi cu susţinere pentru viitor, pentru nepotul meu şi familia sa. Harry, Meghan şi Archie vor fi mereu membri mult iubiţi ai familiei mele. Înţeleg problemele cu care s-au confruntat ca urmare a atenţiei intense asupra lor din ultimii doi ani şi le susţin dorinţa de a avea o viaţă mai independentă. Le mulţumesc pentru toată munca depusă în această ţară, în Commonwealth şi dincolo de aceasta şi sunt în special mândră de felul în care Meghan a devenit atât de rapid parte a familiei. Este dorinţa întregii mele familii ca înţelegerea de astăzi să le permită să înceapă să construiască o nouă viaţă fericită şi liniştită”, a transmis regina, într-un comunicat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Prințul Harry și Meghan Markle renunță la titlurile regale și nu vor mai fi membri activi ai Casei Regale Britanice