Antena Meniu Search
x

Iarna face victime printre refugiaţi, în mai multe ţări din Europa! S-au înregistrat cel puţin cinci decese

Agenţiile ONU avertizează că refugiaţii blocaţi în diferite ţări est-europene sunt lipsiţi de apărare în faţa gerului şi ninsorilor abundente. Cinci oameni au murit deja din acest motiv, iar un nou val de frig poate face noi victime.

Vezi și

Agenţiile ONU avertizează că refugiaţii blocaţi în diferite ţări est-europene sunt lipsiţi de apărare în faţa gerului şi ninsorilor abundente. Cinci oameni au murit deja din acest motiv, iar un nou val de frig poate face noi victime.

Mii de refugiaţi, migranţi şi solicitanţi de azil au rămas fără mijloace de trai după ce statele europene şi-au închis, pe rând, frontierele în faţa lor. În ultimele zile, cinci oameni au murit în timp ce încercau să treacă, ilegal, din Turcia în Bulgaria sau Grecia. 

-Nu vrem să se mai întâmple aşa ceva. Este vorba de salvarea unor vieţi omeneşti, nu de birocraţie şi respectarea unor acorduri formale, în acest moment. 

Pe insulele greceşti, în ultimele zile, gerul însoţit de ploi torenţiale i-a copleşit pe refugiaţii adăpostiţi, încă, în corturi.

Pe acelaşi subiect

-Dimineaţa nu este curent electric. Copiii mei îngheaţă.

Între timp, în vestul Europei, la zăpadă şi ger s-a adăugat o furtună neobişnuit de puternică, botezată Egon. Valuri uriaşe s-au abătut asupra coastelor de est ale Marii Britanii, unde mii de oameni au fost evacuaţi, de teamă că fluxul marin va provoca inundaţii. Poliţia a reţinut un bărbat nesocotit, care s-a aruncat în valuri pentru a-şi arăta curajul. 

În Olanda şi Belgia, furtuna este considerată cea mai intensă din ultimele decenii. În timp ce, în zonele de munte, continua să ningă, pe litoral pompierii au ridicat diguri din zeci de mii de saci de nisip, pentru apărarea malurilor. 

-Noi n-am mai văzut până acum furtuni iarna, numai vara. În timpul iernii, e ceva cu totul deosebit. 

Furtuna Egon a avut urmări dezastruoase în Franţa. Cel puţin o persoană şi-a pierdut viaţa iar 170.000 de locuinţe au rămas fără energie electrică. Un tren de mare viteză între Bruxelles şi Paris, cu aproape 200 de pasageri, a rămas blocat, peste noapte, din cauza unui copac căzut pe linie şi a ajuns la destinaţie cu o întârziere de 12 ore.

-Ne-a fost foarte, foarte frig până pe la 6 dimineaţa, când au început să împartă pături.

Şi în Germania, furtuna a adus haosul. Zeci de TIR-uri au rămas blocate pe şosele din cauza zăpezii de pe carosabil. 

-După cum vedeţi, camionul din faţa mea a început să derapeze şi nu am mai putut trece mai departe. 

Meteorologii avertizează că, săptămâna viitoare, un nou val de frig glacial va cuprinde vestul Europei. Ministerul Afacerilor Externe a emis, pentru zilele următoare, avertizări de călătorie pentru OPT ţări europene. < nu le-am mai înşirat pe toate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Iarna face victime printre refugiaţi, în mai multe ţări din Europa! S-au înregistrat cel puţin cinci decese