Antena Meniu Search
x

Video Gruparea Wagner, în curs de dezintegrare. Exilat în Belarus, Prigojin insistă că nu a vrut să înlăture regimul

Gruparea Wagner este în curs de dezintegrare. Armamentul greu este predat armatei ruse, mercenarii neimplicaţi în rebeliune vor semna contracte cu ministerul Apărării de la Moscova, iar luptătorii loiali liderului Prigojin îl vor urma în Belarus. De la Kremlin, Vladimir Putin a mulţumit azi militarilor, cărora le-a spus că au împiedicat un război civil

de Redactia Observator

la 27.06.2023, 22:02

Vezi și

La Moscova, 2.500 de militari au fost felicitaţi că au ţinut piept luptătorilor Wagner, în marşul lor spre capitală.

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: Ați apărat ordinea constituțională, viețile, securitatea și libertatea cetățenilor noștri. Ați salvat patria noastră de revoltă și ați oprit, practic, un război civil. Oamenii atraşi în revoltă au văzut că armata şi poporul nu sunt de partea lor. 

În cursul dimineţii, un avion al companiei Wagner a decolat din Rostov cu direcţia Belarus. La bord era Evgheni Prigojin, a confirmat Alexander Lukaşenko. Şeful mercenarilor a scăpat de dosarul penal, a anunţat Kremlinul, la o zi după ce părea că Putin nu îl va ierta. 

Dmitri Peskov, purtător de cuvânt Kremlin: Acordurile sunt în curs de implementare. Știți că președintele Rusiei se ține întotdeauna de cuvânt, indiferent dacă este legat de afaceri internaționale sau de afaceri interne.

Pe acelaşi subiect

Armata rusă va prelua armamentul greu al Grupării Wagner

Ca parte a acordului, ministerul rus al Apărării a confiscat armamentul greu al trupelor paramilitare. Mercenarii care nu au vrut să se înroleze în armată pot să îl urmeze pe Prigojin în Belarus. 

Noi imagini din timpul rebeliunii arată cum convoiul Wagner e atacat din aer de avioanele armatei. O explozie imensă distruge şoseaua. Putin a explicat că mercenarii erau finanţaţi de statul rus, care a cheltuit cu ei un miliard de dolari într-un singur an.  

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: Organizatorii rebeliunii şi-au trădat ţara, poporul, i-au trădat pe cei pe care i-au atras în această acţiune criminală. I-au minţit, i-au trimis la moarte, în foc, să tragă chiar în ai lor. 

Liderul grupării a răspuns acuzaţiilor. 

Evgheni Prigojin, liderul Grupului Wagner: Nu ne-am propus să înlăturăm regimul actual şi guvernul ales în mod legal, şi am spus asta de multe ori. Am pornit în marşul nostru din cauza nedreptăţii! 

Continuă bombardamentele în Ucraina

În Ucraina, două rachete au fost lansate spre oraşul Kremenchuk, la fix un an după ce proiectilele ruse au lovit un mall şi au ucis 21 de persoane. În ultimele săptămâni, trupele ucrainene au recuperat în premieră teritorii pierdute încă din 2014. Militarii implicaţi în ofensivă şi cei care au apărat oraşul Bahmut au fost decoraţi de Zelenski. 

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Războinicii noştri au avansat în toate direcţiile, iar asta este o zi fericită. Am discutat cu partenerii, inclusiv cu preşedintele Biden, în special pe tema livrărilor de arme. Azi, am fost în regiunea în care aceste arme vor oferi Ucrainei mai multă putere, mai multă protecţie pentru vieţile oamenilor. 

Un grup de soldaţi care se îndrepta către front a avut parte de o surpriză majoră. Militarii s-au întâlnit cu Volodimir Zelenski într-o benzinărie. Liderul de la Kiev a stat la coadă, şi-a făcut poze cu toţi cei prezenţi şi şi-a luat o cafea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Gruparea Wagner, în curs de dezintegrare. Exilat în Belarus, Prigojin insistă că nu a vrut să înlăture regimul