Antena Meniu Search
x

Imran Khan, fostul premier pakistanez, arestat la Islamabad. Momentul în care este luat pe sus de trupe paramilitare

Fostul premier pakistanez, Imran Khan, a fost arestat la Islamabad, relatează CNN. 

de Redactia Observator

la 09.05.2023, 14:09

Vezi și

Imran Khan, în prezent lider al opoziţiei, s-a prezentat azi la un tribunal din Islamabad, moment în care a fost arestat de trupe paramilitare. El susţine că acuzaţiile de corupţie la adresa sa sunt motivate politic.

Potrivit unui martor citat de Reuters, la scurt timp după ce Khan a intrat pe poarta Înaltei Curți din Islamabad, forțe paramilitare și transportoare blindate au intrat după el. Intrarea a fost blocată de blindate, iar Khan a fost reţinut şi transportat sub pază puternică. Khan a fost demis din funcția de premier în aprilie 2022 și de atunci cere alegeri anticipate.

"Imran Khan a fost arestat în afacerea Qadir Trust", a confirmat pe Twitter şi poliţia din capitala pakistaneză. Un asistent al fostului premier, Fawad Chaudry, a afirmat într-un mesaj video că incinta tribunalului a fost "atacată" de forţele de securitate care l-au arestat pe Khan. Fost star al cricketului venit la putere după un scrutin controversat, în 2018, Khan a fost demis de parlament în aprilie anul trecut în urma unui vot de neîncredere.

Cazul pentru care se prezentase marţi la tribunal este unul din cele peste 100 înregistrate ulterior împotriva sa. În majoritatea acestora, dacă va fi găsit vinovat, nu va mai putea deţine funcţii publice, în condiţiile în care în noiembrie în Pakistan sunt prevăzute noi alegeri generale.

O serie de tentative anterioare de a-l aresta pe Khan la domiciliul său din Lahore au fost urmate de ciocniri violente între susţinătorii săi şi forţele de securitate. Conflictele de natură politică sunt la ordinea zilei în Pakistan, putere nucleară, dar care trece printr-o gravă criză economică ce a adus statul în pragul falimentului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Imran Khan, fostul premier pakistanez, arestat la Islamabad. Momentul în care este luat pe sus de trupe paramilitare