Antena Meniu Search
x

În urmă cu o săptămână, India raporta cel mai mare număr zilnic de morţi, acum vrea să relaxeze măsurile anti-covid. Semnalul de alarmă tras de experţi

India ia o decizie surprinzătoare la doar câteva săptămâni după ce s-a confruntat cu un val uriaş de infectări şi de decese provocate de Covid-19.

de Redactia Observator

la 07.06.2021, 17:39

În urmă cu o săptămână, India raporta cel mai mare număr zilnic de morţi, acum vrea să relaxeze măsurile anti-covid. Semnalul de alarmă tras de experţi
- Profimedia

Potrivit Forbes, autorităţile indiene se pregătesc să relaxeze o parte dintre restricţiile anti-covid după ce tocmai a depăşit o criză fără precedent. Mai multe regiuni din ţară, inclusiv capitala New Delhi, se vor bucura de măsurile de relaxare.

Decizia autorităţilor indiene se bazează pe scăderea drastică a cazurilor noi de îmbolnăvire, precum şi cel al deceselor. Potrivit datelor The New York Times, cazurile de îmbolnăvire cu coronavirus au scăzut cu două treimi faţă de luna mai. Raportarea de duminică, 114.460 de noi cazuri, reprezintă cel mai scăzut indice din ultimele două luni.

Şi în ceea ce priveşte decesele s-a înregistrat o scădere semnificativă, de aproximativ 30% în ultimele două săptămâni. Experţii au pus aceste cifre în scădere pe seama restricţiilor draconice luate de autorităţi.

Unii specialişti trag un puternic semnal de alarmă

O parte dintre experţii indieni sunt de părere că autorităţile se grăbesc cu anunţul de relaxare a măsurilor restrictive şi atrag atenţia că India s-ar putea confrunta oricând cu un nou val de îmbolnăviri. Mai ales că în zonele rurale se testează rar.

Un alt argument al celor care sunt împotriva relaxării este că doar cu o săptămână în urmă, India raporta cel mai mare număr de decese pe zi: 4.500 de morţi cauzate de Covid-19.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » În urmă cu o săptămână, India raporta cel mai mare număr zilnic de morţi, acum vrea să relaxeze măsurile anti-covid. Semnalul de alarmă tras de experţi