Antena Meniu Search
x

Incredibil! Viaţa extraterestră a fost creată în laborator

Cercetorii americani se laudă cu cea mai mare reuşită ştiinţifică din acest an!

 Cercetorii americani se laudă cu cea mai mare reuşită ştiinţifică din acest an!

Aceştia au anunţat că au făcut o descoperire ştiinţifică care va revoluţiona genetica. Timp de miliarde de ani, codurile ADN ale vieţii de pe Terra au fost scrise cu doar patru "litere" genetice: A, T, G şi C. Acum, cercetătorii americani au anunţat că au reuşit să adauge alte două litere.

Astfel, bio-inginerii de la Scripps Research Institute au anunţat că au introdus cu succes două molecule sintetice în genomul unei bacterii Escherichia coli, care a supravieţuit şi a reprodus noul material genetic, conform jurnalului Nature. Pe lângă nucleotidele naturale adenină, timină, guanină şi citozină, ce formează structura de tip elice-dublă a ADN-ului, bateria conţinea alţi doi parteneri ce formau o bază azotată, ce au fost denumiţi de către cercetători d5SICS şi dNaM.

Se pare că noul material genetic nu este toxic pentru bacterie, acesta rămânând în genomul organismului exclusiv în condiţii de laborator. Într-un mediu natural, moleculele se degradează şi dispar într-o zi sau două. Odată dispărute, bacteria revine la bazele azotate naturale.

Cercetarea oferă dovezi clare în favoarea ideii că viaţa poate exista şi altundeva în univers într-o formă genetică diferită de cea de pe Terra. "Această reuşită reprezintă prima dată când o celulă vie gestionează un alfabet genetic extraterestru”, a comentat Steven A. Benner, un cercetător de la Foundation for Applied Molecular Evolution.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Incredibil! Viaţa extraterestră a fost creată în laborator