Antena Meniu Search
x

Învins de pandemie, filmul James Bond ar putea fi lansat pe internet

Noul film "James Bond" ar putea fi lansat pe Internet, cu ajutorul serviciilor de streaming, lucru de neimaginat în alte vremuri. Pandemia a provocat pierderi de miliarde de dolari industriei cinematografice mondiale. Lansările în streaming ale unor filme ca "Tenet" și "Mulan" arată că soluţia poate fi chiar profitabilă.

de Redactia Observator

la 27.10.2020, 00:06

Vezi și
  • Noul film "James Bond" ar putea fi lansat pe Internet, cu ajutorul serviciilor de streaming.
  • Pandemia a provocat pierderi de miliarde de dolari industriei cinematografice mondiale.

"No Time to Die" este una dintre superproducțiile de la care se așteaptă salvarea cinematografiei mondiale, grav lovită de criza sanitară. Potrivit unor surse, MGM ar negocia lansarea celui de-al 25-lea film Bond cu două mari platforme de streaming, Netflix și Apple. Lansarea în cinematografe a fost deja amânată de două ori. Şi se poate amâna din nou din cauza restricțiilor sanitare impuse în numeroase țări. 

MGM trebuie să își recupereze costurile de producție destul de ridicate, de 250 de milioane de dolari. Studioul ar fi primit oferte de 600 de milioane de dolari, dar spune că filmul nu este de vânzare. 

Cea mai recentă superproducție a regizorului Christopher Nolan este un exemplu al vremurilor nesigure pentru industria cinematografică. În ciuda unui relativ succes, a avut încasări de doar 310 milioane de dolari. Pragul de rentabilitate în cazul său era de minimum 400 de milioane. 

Un precedent a fost creat de Disney, cu remake-ul animației "Mulan". Pentru 30 de dolari în plus față de abonamentul lunar de șapte dolari, filmul poate fi vizionat în avanpremieră pe reţelele de streaming. În decembrie, va fi însă inclus în oferta tuturor abonaților. În pofida tarifului piperat, "Mulan" a fost un succes.

În vară, specialiştii preconizau pierderi de 20-30 de miliarde de dolari pentru industria cinematografică în 2020. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Învins de pandemie, filmul James Bond ar putea fi lansat pe internet