Antena Meniu Search
x

Ion Tiriac risca sa ramana fara arena unde se joaca turneul de tenis pe care il organizeaza in Spania

Ion Tiriac risca sa ramana fara arena unde se joaca turneul de tenis pe care il organizeaza in Spania. Primaria orasului Madrid vrea sa ii rezilieze contractul de inchiriere pe motiv ca a fost semnat in conditii suspecte.

Vezi și

45.000 de euro e chiria anuala pe care o plateste Ion Tiriac pentru arena unde are loc Open-ul de la Madrid. Un turneu la care iau parte cele mai grele nume din circuitul masculin si feminin. “Este, daca nu cel mai bun, cel putin unul dintre cele mai bune turnee din lume”, sustine Ion Tiriac.

Primaria considera ca o chirie de 3.750 de euro pe luna e suspect de mica. Prin comparatie, echipa de Formula 1 HRT platea un milion de euro pe an pentru spatiul din complexul sportiv Caja Magica. Asa ca, edilii madrileni au de gand sa rupa contractul pe cinci ani cu Tiriac si sa il lase fara arena pentru turneul de tenis. “Este un acord de cinci ani care nu a adus nimic. Nici pentru Caja Magica nici pentru madrileni”, a explicat Patricia García, consilier in cadrul Primariei Madrid

Arena "Caja Magica" a fost gata in 2009 si a costat 294 de milioane de euro. De trei ori mai mult decat se estima la inceput. Iar cele noua terenuri de tenis, toate pe zgura, au gazduit doar turneul organizat de Tiriac. Contractul dintre omul de afaceri si primaria Madridului dateaza din mandatul fostului edil-sef Alberto Ruiz-Gallardón. Tot de atunci, dateaza si un contract de sponsorizare prin care Primaria acorda 34 de milioane de euro pentru organizarea Open-ului, pana in 2021. Sunt intelegeri pe care actuala administratie le considera suspecte si care sunt acum luate la bani marunti, scrie presa iberica.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Ion Tiriac risca sa ramana fara arena unde se joaca turneul de tenis pe care il organizeaza in Spania