Antena Meniu Search
x

Video Israel acuză Hamas de orori inimaginabile şi cere condamnarea internaţională a grupării palestiniene

Război Israel - Hamas. Israel acuză Hamas de orori inimaginabile. Teroriştii ar fi violat şi mutilat zeci de oameni pe 7 octombrie. Statul evreu a prezentat mărturii şi dovezi la ONU şi cere condamnarea internaţională a grupării palestiniene. În timpul acesta, Vladimir Putin a fost primit cu fast în Emirate şi Arabia Saudită pentru a discuta despre pacea în Orientul Mijlociu.

de Redactia Observator

la 06.12.2023, 21:12

Vezi și

Cu salve de tun, fanfară şi avioane de luptă care au desenat pe cer drapelul Rusiei. Aşa a fost întâmpinat Vladimir Putin la Abu Dhabi, după o călătorie în care aeronava prezidenţială a fost escortată de avioane de luptă Suhoi-35. De aici, liderul de la Kremlin merge direct în Arabia Saudită. Turul de forţă  are ca scop să arate că Rusia nu este izolată pe plan internaţional şi poate discuta cu parteneri cu care relaţionează şi Statele Unite în regiune. De altfel, preşedintele rus şi prinţul moştenitor Mohammed bin-Salman au o relaţie apropiată. Mai multe companii saudite au fost acuzate că ajută Moscova să evite sancţiunile internaţionale.  

Trupele israeliene sunt în centrul oraşului Khan Younis

"Aş vrea să amintesc că Uniunea Sovietică a fost printre primele ţări care v-au recunoscut drept stat independent şi suveran. Datorită poziţiei noastre, astăzi, relaţiile noastre au atins un nivel fără precedent", a declarat Vladimir Putin, preşedintele Rusiei. Vizita-fulger vine într-un moment în care Rusia e în avantaj pe frontul din Ucraina, în plus, liderul de la Kremlin speră să fie cel care găseşte o soluţie la conflictul dintre Israel şi Hamas, pentru a demonstra influenţa în regiune. Şansele sunt însă minime. Premierul israelian spune că războiul se va opri când Hamas va deveni istorie.

În enclavă, luptele sunt în toi. Trupele israeliene sunt în centrul oraşului Khan Younis, acolo unde este posibil să fie ascunşi liderii Hamas. Ca să îi scoată la lumină, militarii lucrează la instalarea unor pompe de apă uriaşe, ca să inunde tunelurile cu apă de mare. 600.000 de oameni au primit ordin de evacuare în sudul Fâşiei. Cei care rămân sunt la limita supravieţuirii. Palestinienii caută cu mânile goale sub resturile clădirilor pentru a găsi mâncare. Israel prezintă în schimb dovezi care arată că femei, dar şi bărbaţi au fost torturaţi, mutilaţi şi supuşi abuzurilor sexuale înainte de a fi ucişi de terorişti. Mare parte dintre crime au avut loc la festivalul de muzică Nova.

Un oficial din ministerul israelian al Sănătăţii spune şi că ostaticii au fost drogaţi înainte de eliberare, ca să pară fericiţi şi relaxaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Israel acuză Hamas de orori inimaginabile şi cere condamnarea internaţională a grupării palestiniene