Antena Meniu Search
x

Hamas a violat și mutilat femei pe 7 octombrie, au povestit voluntari şi martori israelieni pentru BBC. "Unele erau deja moarte"

Război Israel - Hamas. Mai mulţi martori la ororile comise de Hamas, cât şi cei care se ocupau de colectarea cadavrelor au povestit despre ororile pe care le-au avut de îndurat femeile. Aproape toate erau mutilate, în special în zonele intime, sau aveau semne de viol. Unii dintre cei care au asistat la scenele greu de imaginat s-au sinucis sau au ajuns internaţi în spitale de psihiatrie, relatează BBC, citând mai multe mărturii ale israelienilor. Atenţie, informaţii cu puternic impact emoţional!

de Georgiana Anton

la 04.04.2024, 15:58

"I-au tăiat sânul și l-au aruncat. Se jucau cu el". Ororile comise de Hamas: unei tinere i-a fost scos bebeluşul din pântec
"I-au tăiat sânul și l-au aruncat. Se jucau cu el". Ororile comise de Hamas: unei tinere i-a fost scos bebeluşul din pântec

Mărturia unei femei care a participat la festivalul de muzică Nova, prezentată jurnaliştilor de poliţia israeliană, a detaliat violul în grup, mutilarea şi execuţia unei victime.

Videoclipurile cu femei goale și pline de sânge, filmate de Hamas în ziua atacului, și fotografiile cu cadavrele sugerează că femeile au fost violate de atacatorii lor.

BBC nu a putut să verifice independent aceste acuzaţii, iar presa israeliană a pus sub semnul întrebării unele mărturii ale voluntarilor care au lucrat în condiţii traumatizante după atacul Hamas din 7 octombrie.

"I-au tăiat sânul și l-au aruncat pe stradă"

Pe acelaşi subiect

Puține victime au supraviețuit însă pentru a-și spune propriile povești.

Poliția a arătat în privat jurnaliștilor BBC o singură mărturie îngrozitoare despre o femeie care se afla la festivalul Nova în timpul atacului.

Ea descrie cum a văzut luptătorii Hamas violând o femeie și mutilând-o, înainte ca ultimul dintre atacatori să o împuște în cap, în timp ce continua să o violeze.

Una dintre femeile care au fost martore la orori descrie cum teroriştii Hamas au ciopârţit unele femei.

"I-au tăiat sânul și l-au aruncat pe stradă", spune ea. "Se jucau cu el".

După ce au mutilat-o, victima a fost predată altui bărbat, continuă ea.

"A pătruns în ea și a împușcat-o în cap înainte de a termina. Nici măcar nu și-a ridicat pantalonii"

Aproape toate cadavrele femeilor aveau semne de mutilare sau viol

Un bărbat care a fost martor la orori povesteşte şi el clipele prin care au trecut femeile.

"Unele femei au fost violate înainte de a muri, unele violate în timp ce erau rănite, iar unele erau deja moarte când teroriștii le-au violat trupurile fără viață", se spune în declarația sa. "Am vrut cu disperare să ajut, dar nu puteam face nimic".

În unele videoclipuri ale răpirilor, femeile luate ostatice par a fi goale sau semi-îmbrăcate.

Mai multe fotografii de la locurile de după atac arată corpurile unor femei goale de la brâu în jos sau cu lenjeria ruptă într-o parte, picioarele desfăcute, cu semne de traumatisme la nivelul organelor genitale și picioarelor.

"Am vorbit cu cel puțin trei fete care sunt acum internate la psihiatrie, deoarece n-au putut să se recupereze după violurile pe care le-au văzut", a spus ministrul israelian May Golan.

Mulţi martori la ororile Hamasului au ajuns să se sinucidă 

Șeful poliției israeliene Yaacov Shabtai a spus că multor supraviețuitori ai atacurilor le este greu să vorbească și că unii dintre ei nu vor depune niciodată mărturie despre ceea ce au văzut sau trăit.

"Optsprezece tineri și femei au fost internați în spitale de psihiatrie pentru că nu mai puteau funcționa", a spus el. Unii dintre martori s-au sinucis deja.

O mare parte din dovezi au venit de la persoanele care se ocupau de colectarea cadavrelor după atacuri și de la personalul morgilor.

Unei femei i-a fost scos bebeluşul din pântec 

Unii dintre ei au descris orori greu de imaginat. El a spus că a văzut o femeie însărcinată al cărei pântece fusese rupt înainte de a fi ucisă, iar fătul ei fusese înjunghiat înăuntrul său.

Un altul, Nachman Dyksztejna, a oferit mărturie scrisă că a văzut trupurile a două femei în kibbutz Be'eri cu mâinile și picioarele legate de un pat.

"Una fusese torturată cu un cuţit înfipt în vagin, iar toate organele îi erau scoase când am găsit-o."

La locul festivalului, el spune că adăposturile erau "pline cu grămezi de femei. Îmbrăcămintea lor era ruptă în partea de sus. Mormane și grămezi de femei moarte."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Hamas a violat și mutilat femei pe 7 octombrie, au povestit voluntari şi martori israelieni pentru BBC. "Unele erau deja moarte"