Antena Meniu Search
x

Curs valutar

251 de morți în Italia, într-o singură zi. Numărul de cazuri active de coronavirus, mai mare ca în China

Italia a depășit China la numărul de cazuri active de coronavirus - aproape 15.000 de persoane sunt diagnosticate cu Covid-19, iar 1.266 și-au pierdut viața, dintre care 251 doar în cursul zilei de vineri, 13 martie.

de Daniel Murărescu

la 14.03.2020 , 08:30

Coronavirus în Italia Epidemie de coronavirus în Italia - Profimedia Images

Italia a depășit China la numărul de cazuri active de coronavirus - aproape 15.000 de persoane sunt diagnosticate cu Covid-19, iar 1.266 și-au pierdut viața, dintre care 251 doar în cursul zilei de vineri, 13 martie.

A fost o zi neagră pentru Italia, iar noul coronavirus nu dă semne că ar pierde din capacitatea de propagare. Cu zeci de mii de persoane diagnosticate și probabil multe altele fără simptome, propagarea virusului este foarte greu de oprit, chiar și în condițiile în care cetățenii au fost îndemnați de autorități să stea în casă, iar toată Peninsula se află practic în carantină.

Vineri, 13 martie, 251 de persoane au murit din cauza complicațiilor provocate de coronavirus, iar numărul de cazuri active a ajuns la 14.955, depășind China, care a confirmat puțin peste 12.000 de cazuri active.

Articolul continuă după reclamă

Mai mult, scrie publicația La Stampa, nu este exclus ca Italia să nu fi văzut ce e mai rău. Există temeri că o explozie a numărului de cazuri ar putea avea loc în centrul și sudul țării, ca urmare a măsurilor restrictive care au dus la concentrarea populației în anumite zone.

Cifrele nu arată bine: 2.116 noi cazuri confirmate doar în cursul zilei de 13 martie, iar din cele aproape 15.000 de persoane infectate un procent de aproximativ 1.500 sunt în terapie intensivă.

Categoria cea mai expusă complicațiilor este cea a bătrânilor între 80 și 89 de ani, media vârstei victimelor fiind de 80,3 ani. Conform sursei citate, majoritatea deceselor s-au produs pe fondul unor afecțiuni preexistente. Aproximativ 46-47% dintre morți au avut cel puțin două sau trei boli asociate.

Daniel Murărescu Like

Daniel Murărescu face parte din echipa Observator de decembrie 2016, de la relansarea site-ului, şi este în prezent editor de content.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri externe » 251 de morți în Italia, într-o singură zi. Numărul de cazuri active de coronavirus, mai mare ca în China