Antena Meniu Search
x

Italia se luptă cu un val de căldură extremă. Opt oraşe sub cod roşu de caniculă, temperaturile depăşind 40 de grade

Italia se luptă în continuare cu un val de căldură extremă. 8 oraşe sunt plasate sub cod roşu de caniculă, iar numărul acestora se preconizează că va creşte săptămâna aceastan transmite ANSA.

de Redactia Observator

la 12.07.2023, 15:28

Italia, atacată de un val de căldură extremă. Opt oraşe, plasate sub cod roşu de caniculă cu temperaturi de peste 40 de grade
Italia, atacată de un val de căldură extremă. Opt oraşe, plasate sub cod roşu de caniculă cu temperaturi de peste 40 de grade - Shutterstock

Plasarea unui oraş sub cod roşu de caniculă de către Ministerul Sănătăţii presupune o căldură atât de intensă încât reprezintă o ameninţare pentru întreaga populaţie, nu doar pentru vârstnici, persoane vulnerabile şi copii mici, relatează Agerpres.

Opt oraşe din Italia s-au aflat sub cod roşu de caniculă şi marţi, însă dintre acestea Bolzano şi Torino au fost înlocuite miercuri de Bologna şi Viterbo. Celelalte şase sunt Florenţa, Frosinone, Latina, Perugia, Rieti şi Roma.

Numărul oraşelor sub cod roşu ar putea creşte

Numărul oraşelor vizate de codul roşu de caniculă va urca joi la zece, celor şase de miercuri alăturându-li-se Campobasso şi Pescara.

Pe acelaşi subiect

Valul actual de căldură este prognozat să dureze toată săptămâna, fiind aşteptate temperaturi de peste 40 de grade Celsius.

Peste 18.000 de persoane au murit în Italia din cauza căldurii intense care a afectat ţara vara trecută, conform unui studiu realizat de oameni de ştiinţă de la Institutul francez de sănătate şi cercetare medicală (Inserm) şi de la Institutul pentru sănătate globală din Barcelona (ISGlobal) şi publicat luni în jurnalul ştiinţific Nature Medicine. Potrivit studiului, Italia a înregistrat cel mai mare număr de decese provocate de căldură cu care s-a confruntat Europa în vara lui 2022, cu 18.100 de morţi dintr-un total de 61.672 pentru întregul continent.

Conform oamenilor de ştiinţă, criza climatică cauzată de emisiile umane de gaze cu efect de seră face ca evenimentele meteorologice extreme, cum ar fi valuri de caniculă, secetă, furtuni supraîncărcate şi inundaţii, să fie mai frecvente şi mai intense.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Italia se luptă cu un val de căldură extremă. Opt oraşe sub cod roşu de caniculă, temperaturile depăşind 40 de grade