Antena Meniu Search
x

Video Joe Biden a declarat că e mândru de fiul său. Câţi ani de închisoare riscă Hunter Biden după ce a fost găsit vinovat pentru posesie ilegală de arme

O nouă condamnare istorică în Statele Unite. După primul fost preşedinte condamant penal, avem şi primul fiu de preşedinte condamnat. Hunter Biden, fiul actualului lider de la Casa Albă a fost găsit vinovat de deţinere ilegală a unei arme de foc şi riscă 25 de ani de închisoare. Mai exact, el a ascuns faptul că era consumator de droguri în momentul în care şi-a cumpărat un pistol. În ciuda verdictului, preşedintele american a spus că este mândru de fiul lui şi şi-a schimbat în ultimul moment programul pentru a merge să-l îmbrăţişeze. 

de Redactia Observator

la 12.06.2024 , 22:41

Procurorii americani au reuşit să demonstreze că fiul preşedintelui se droga şi înainte şi după ce a cumpărat o armă de foc, în 2018, şi că a minţit în formularele completate pentru achiziţie. După doar trei ore de deliberări, juraţii au anunţat verdictul.

Joe Biden a declarat că este mândru de fiul său

Câteva ore mai târziu, Joe Biden a zburat special în Delaware pentru a-şi consola fiul. Presa a filmat îmbrăţişările emoţionante de pe aeroport. Liderul de la Casa Albă le-a transmis americanilor că pe lângă faptul că le este preşedinte, este şi tată şi este mândru de fiul său. O declaraţie care nu a fost privită cu ochi buni de toată lumea, în condiţiile problemei uriaşe pe care Statele Unite o au cu armele de foc. Biden a exclus însă o graţiere a fiului său. 

Vezi și

În mod ironic, verdictul a venit în ziua în care Joe Biden a susţinut un discurs despre controlul armelor de foc. 

Pe acelaşi subiect

"În America, armele de foc ucid mai mulţi copii decât cancerul şi accidentele rutiere la un loc. Încă o dată, este timpul să facem ce am făcut pe când eram senator: să interzicem armele de foc de atac", a spus Joe Biden.

Câţi ani de închisoare riscă Hunter Biden

Timp de cinci zile, 13 martori au depus mărturie în procesul lui Hunter Biden. Printre ei, prima lui soţie şi două foste iubite. Iar juraţii au văzut fotografii cu Hunter Biden pe jumătate dezbrăcat, în timp ce se droga cu cocaină. Una din fostele iubite a spus în faţa juraţilor că acesta priza la 20 de minute. Fiul preşedintelui a recunoscut că a fost dependent de droguri, dar a negat toate celelalte acuzaţii. 

"Cocaina m-a dus în locuri în care nu mai fusesem niciodată, atât ca euforie, ca să fiu complet sincer, cât şi ca momente rele", a spus Hunter Biden.

În tabăra republicană, momentul a fost sărbătorit ca o victorie majoră.

Hunter Biden îşi va afla sentinţa în cel mult patru luni. El riscă până la 25 de ani după gratii şi o amendă de 750.000 de dolari. 

În toamnă, Hunter Biden va fi judecat şi pentru o evaziune fiscală de 1,4 milioane de dolari. Şi în acest proces riscă 17 ani după gratii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
IPS Teodosie: Femeile abuzate să îşi ducă crucea. Sunteţi de acord cu această declaraţie?
Observator » Stiri externe » Joe Biden a declarat că e mândru de fiul său. Câţi ani de închisoare riscă Hunter Biden după ce a fost găsit vinovat pentru posesie ilegală de arme