Antena Meniu Search
x

Lansarea rachetei SpaceX Falcon-9 a fost amânată, pentru sfârșitul săptămânii, din cauza condițiilor meteo (Video)

Astronauţii Doug Hurley şi Bob Behnken ar fi trebuit să pornească în prima misiune de pe teritoriu american, din ultimii nouă ani, spre Staţia Spaţială Internaţională.

de Redactia Observator

la 27.05.2020, 23:32

Lansarea rachetei Falcon 9 a fost amânată - foto NASA
  • Condițiile meteo au provocat anularea lansării
  • NASA mai face o încercare în weekend

Totuși, lansarea depindea într-o măsură foarte mare și de condițiile meteo, iar previziunile meteo de sâmbătă ale US Space Force 45th Space Wing Weather Squadron arătau doar 40% şanse de condiţii favorabile pentru lansare.

Zona de lansare a fost în majoritatea timpului acoperită de nori, a plouat, iar vântul a bătut destul de puternic. Astfel, oficialii au decis să amâne lansarea pentru sfârșitul săptămânii, cel mai proabil sâmbătă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cei doi astronauți vor ajunge pe orbită într-o capsulă Crew Dragon, ridicată de o rachetă SpaceX Falcon. Specialiștii spun că lansarea poate fi și o demonstraţie a noului serviciu pe care agenţia spaţială americană îl va achiziţiona de la compania californiană.

Lansarea de la Kennedy Space Center din Florida a fost reprogramată pentru sfârșitul săptămânii, o oră exactă de lansare urmând a fi comunicată în curând.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Lansarea rachetei SpaceX Falcon-9 a fost amânată, pentru sfârșitul săptămânii, din cauza condițiilor meteo (Video)