Antena Meniu Search
x

Liniile de comunicații între Coreea de Nord și Coreea de Sud au fost restabilite pentru prima dată în ultimele luni

Pentru prima dată în ultimele luni, liniliile de comunicaţii între Coreea de Nord şi Coreea de Sud au fost restabilite, au declarat autorităţile de la Seul într-un comunicat.

de Redactia Observator

la 04.10.2021, 08:57

Coreea de Nord reia legătura cu Sudul
Coreea de Nord reia legătura cu Sudul - Profimedia

Deschiderea vine ca urmare a unei promisiuni făcut de liderul nord-coreean Kim Jong Un săptămâna trecută prin care propunea legislativului din Sud, reluarea comunicării, relatează CNN. "Coreea de Nord nu are motive să provoace sau să rănească Sudul", spunea Kim Jong Un la acea vreme.

Ministerul Unificării din Coreea de Sud a declarat într-un comunicat că luni dimineaţă Nordul a răspuns pe linia comună. Militarii celor două ţări şi-au restaurat, de asemenea, linia de asistenţă de-a lungul coastelor de est şi vest, potrivit Ministerului Apărării din Coreea de Sud. Într-un mesaj adresat presei străine, ministrul a declarat că speră că o mai bună comunicare va contribui la reducerea tensiunilor din peninsulă. Comunicaţiile dintre cele două ţări, inclusiv conexiunile cheie între biroul prezidenţial, armate şi agenţiile de spionaj ale celor două ţări au fost de multă vreme tulburi.

Nordul reia comunicarea cu Sudul

În iunie 2020, Coreea de Nord a ieşit din dialogurile aflate în desfăşurare, invocând nemuluţumirea faţă de activiştii de propagandă pe care îi trimiteau cei din Sud. În luna Iunie a acestui an, Coreea de Nord a restaurat pe scurt liniile de comunicaţie, doar pentru a le tăia din nou două săptămâni mai târziu. "Autoritatea sud-coreeană trebuie să aprecieze profund semnificaţia reluării liniilor de comunicaţii nord-sud şi să repare relaţiile nord-sud pentru a depune împreună eforturi active prin care să rezolve problemele importante care sunt premise pentru deschiderea unei bune colaborări"

Coreea de Sud a cerut apropierea la Organizaţia Naţiunilor Unite luna trecută, preşedintele Moon Jae-In sugerând că cele două Corei cu SUA sau cele două Corei cu SUA şi China "declară că războiul din Peninsula Coreeană s-a încheiat".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Liniile de comunicații între Coreea de Nord și Coreea de Sud au fost restabilite pentru prima dată în ultimele luni