Antena Meniu Search
x

Macron, avertisment pentru Ucraina: Dacă zdrobiți Rusia, nu veți mai avea pace

Emmanuel Macron, președintele Franței, a dat un interviu la bordul trenului cu care a părăsit Kievul în care a vorbit despre situația în care se află Ucraina și despre viitorul acestui conflict. El a subliniat că dacă ucrainenii își vor propune să "zdrobească Rusia" nu vor avea niciodată parte de pace, notează CNN.

de Adrian Popovici

la 17.06.2022, 16:11

Emmanuel Macron, președintele Franței
Emmanuel Macron susține că soluționarea conflictului din ucraina poate veni doar pe cale diplomatică. - Profimedia

Președintele francez le-a explicat jurnaliștilor că în timpul călătoriei sale în Ucraina a auzit pe cineva care susținea că "scopul acestui război este să zdrobim Rusia". Cu toate acestea, Macron este de părere că o astfel de abordare nu este productivă și că nu reprezintă drumul de urmat către negocierea păcii între cei doi combatanți.

În timpul interviului, Emmanuel Macron a mai adăugat că este de părere că Volodimir Zelenski are o poziția asemănătoare cu a sa și că nu își dorește escaladarea conflictului cu Rusia și că acționează doar pentru a apăra teritoriul țării sale.

"Președintele Zelenski își apără țara. Și vrem să-l ajutăm să facă acest lucru", a spus Macron, adăugând că "comentatorii sau anumiți lideri nu ar trebui să împingă lucrurile dincolo de intențiile ucrainenilor."

Liderul francez consideră că este rolul țării sale să pună anumite limite celor care vor ca Ucraina să escaladeze conflictul cu Rusia în speranța că Vladimir Putin va fi înfrânt și asta deoarece în acest fel "am câștiga războiul, dar am pierde pacea."

Pe acelaşi subiect

Macron, insistă pentru găsirea unei soluții diplomatice

Aceasta nu este prima dată când președintele francez insistă că soluționarea conflictului din Ucraina ar trebui să aibă loc pe cale diplomatică. Trebuie precizat că el a făcut o vizită la Moscova înainte de începutul invaziei, la care se adaugă mai multe apeluri telefonice în care cerea oprirea ostilităților și revenirea la masa negocierilor.

În acest interviu, Macron a vorbit despre declarațiile sale anterioare, printre care și cele legate de faptul că umilirea Rusiei nu va aduce sfârșitul războiului, și a explicat că acestea nu au creat probleme în relația sa cu Volodimir Zelenski. În acest context, el a subliniat că Franța face eforturi pentru a sprijini Ucraina, dar și pentru a aduce combatanții la negocieri.

Franța, explică Macron, are rolul de a pune bazele unor potențiale discuții între cele două părți, chiar dacă, după masacrul de la Bucea, nici rușii și nici ucrainenii nu sunt dispuși să poarte tratative de pace reale.

Emmanuel Macron a ținut să sublinieze că: "Niciodată nu am negociat în locul ucrainenilor."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Macron, avertisment pentru Ucraina: Dacă zdrobiți Rusia, nu veți mai avea pace