Mâncarea viitorului, făcută în laborator. Are gust, miros şi aspect de friptură de vită
Are gust, miros şi aspect de friptură de vită, însă nu este ceea ce pare. Cercetătorii au reuşit să înşele toate aceste simţuri cu un aliment făcut în laborator.
Are gust, miros şi aspect de friptură de vită, însă nu este ceea ce pare. Cercetătorii au reuşit să înşele toate aceste simţuri cu un aliment făcut în laborator.
Mai exact, au reuşit să facă muşchiul de vită doar din câteva celule recoltate de la animal.
Cercetătorii promit că alternativa cărnii de vită este şi mai sănătoasă. Cum este făcută în laborator, nu riscă să fie contaminată cu nicio bacterie din cauza condiţiilor de igienă nepotrivite, iar din acest motiv nu conţine niciun antibiotic. În plus, dezvoltatorii asigură că friptura are toţi nutrienţii regăsiţi în carnea animală.
Conceptul revoluţionar în gastronomie încantă şi oamenii de rând care sunt dornici să încerce preparatul.
Compania israeliană susţine că este prima firmă care creează friptură în laborator şi este în negocieri cu o serie de restaurante din Statele Unite, Europa şi Asia pentru a le distribui produsul din 2021.
Ți-a plăcut acest articol?
LikePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰