Antena Meniu Search
x

Video Mărturiile românilor prinşi în infernul din Turcia, după ce incendiile le-au distrus vacanţele. "Toată plaja e plină de cenuşă"

Vacanţă de coşmar pentru mulţi români aflaţi în concediu în Antalya din cauza incendiilor de vegetaţie care au făcut scrum mai multe clădiri şi hectare de pădure. Din cauza aerului irespirabil, s-au văzut nevoiţi să se refugieze în camerele de hotel. După 24 de ore de foc în Antalya, Un bilanţ provizoriu vorbeşte despre cel puţin 3 morţi, zeci de oameni au ajuns în spital cu arsuri şi sute au fost evacuaţi.

de Redactia Observator

la 29.07.2021, 21:00

Vezi și

Focul a izbucnit într-o pădure aflată la 75 de kilometri de Antalya. Din senin, patru focare s-au aprins în acelaşi timp şi s-au extins rapid pe o distanţă de 15 kilometri în jur.  Purtate de vântul puternic, scânteile au ajuns până în localităţile situate la kilometri distanţă şi au aprins vegetaţia din oraşe. Oamenii s-au uitat neputincioşi cum o mare de foc şi fum se ridică peste acoperişurile clădirilor din zonă. Mai mulţi palmieri dintr-o intersecţie au luat foc, iar flăcările s-au apropiat la doar câţiva metri de două benzinării. Localnici şi turişti au început să fugă panicaţi. 

Oamenii spun că nu au mai văzut aşa ceva în viaţa lor. Preventiv, mai multe cartiere au fost evacuate de serviciile de urgenţă, în timp ce zeci de pompieri se luptau ca flăcările să nu cuprindă casele. 

Prinşi în Infernul de foc din Antalya sunt şi numeroşi turişti români. Mihaela se afla în autocar în momentul în care a observat norul de foc şi fum.  "Mamă, ce-i acolo!  Eu am văzut focul"

Incendiile de vegetaţie au năruit vacanţele turiştilor

Alţi români erau deja la plajă sau la piscină, când din albastru, cerul de deasupra lor s-a colorat într-un portocaliu intens. Spre seară incendiul a fost controlat. Însă azi, un altul, vizibil de la câţiva kilometri distanţă, a izbucnit tot lângă Antalya. "La maxim 10 km de noi este focul. Lumea e puţin alarmată pentru că cenuşa apare din cer. Cum vine norul de fum vine cu bucăţele mici de cenuşă şi toată plaja e plină de cenuşă, apa e plină de cenuşă" a povestit Radu Furdui, un român aflat în vacanţă.

Pompierii nu au stabilit încă sursa incendiilor. Printre ipoteze ar fi canicula din ultima lună care a aprins vegetaţia uscată de soare. Foarte posibil, spun anchetatorii, este ca incendiile să fi fost cauzate şi de neglijenţa localnicilor, care adesea aprind focuri şi le lasă nesupravegheate

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Mărturiile românilor prinşi în infernul din Turcia, după ce incendiile le-au distrus vacanţele. "Toată plaja e plină de cenuşă"