Antena Meniu Search
x

Metoda ieftina de a transforma apa de mare in combustibil

Suntem dependenti de masini si de combustibil. Dar, in aceste vremuri in care pretul benzinei si motorinei este in continua crestere, iar sursele de petrol tot mai limitate, australienii au gasit solutia

Vezi și

E apa albastra a marii. O admiram si, cel putin un concediu pe an ne balacim in ea, dar marea e mai mult de atat, spun australienii. Pe viitor poate deveni sursa principala de combustibil. Si asta nu e tot: ar putea sa devina si sursa de energie in casa noastra. "Abundenta evidenta de apa de mare o face atractiva, iar carburantul care se introduce in aceste noi dispozitive, create de noi, si care au abilitatea sa creeze si sa genereze hiodrogen si oxigen doar prin expunerea la lumina soarelui e o realizare incredibila", a explicat Gordon Wallace, directorul Aces Centre.

Oamenii de stiinta australieni au reusit sa separe oxigenul si hidrogenul din apa de mare si sa foloseasca aceste doua elemente chimice pe post de combustibil. "In urma acestor descoperiri recente si a abundentei apei de mare, e interesant sa vedem, de exemplu, aceasta galeata de combustibil care ar putea alimenta cu energie o casa cu tot ce implica ea, vreme de o zi", a mai spus Wallace.

Pana la punerea in practica, la scara larga, a acestei descoperiri va mai dura cativa ani buni. Cercetatorii australieni sunt insa convinsi ca acesta e viitorul in materie de combustibil.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Metoda ieftina de a transforma apa de mare in combustibil