Antena Meniu Search
x

Mii de imigranţi au blocat din nou Eurotunelul

Noi incidente la Calais unde, de câteva zile, mii de imigranţi încearcă să ajungă în Marea Britanie prin tunelul care traversează Canalul Mânecii

Vezi și

Noi incidente la Calais unde, de câteva zile, mii de imigranţi încearcă să ajungă în Marea Britanie prin tunelul care traversează Canalul Mânecii

Sute de imigranţi au încercat din nou să treacă graniţa dintre Franţa şi Marea Britanie prin tunelul de sub Canalul Mânecii. Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene pentru a îndepărta imigranţi de lângă gardurile de protecţie de la intrarea în tunel. Din cauza incidentelor mii de şoferi au fost prizonieri în trafic.

Imigranţii sunt din ce în ce mai bine organizaţi şi forţează cordonul de securitate de la intrarea în Eurotunel aproape în fiecare noapte, spun autorităţile locale. Încearcă să se prindă de trenurile aflate în mişcare sau să se urce în camioanele blocate în trafic, iar mulţi dintre ei îşi pierd viaţa în timpul călătoriei. Soluționarea problemei imigranților din Calais este o prioritate absolută atât pentru Paris, cât și pentru Londra, a declarat premierul Marii Britanii.

Câteva mii de imigranţi, majoritatea etiopieni, afgani şi eritreeni, locuiesc în tabăra ilegală denumită "Jungla" de lângă Calais. Autorităţile locale nu îi pot alunga, iar ei încearcă să îşi facă şederea cât mai uşoară. Şi-au contruit chiar şi o biserică, iar voluntari locali le oferă cursuri de limba franceză în şcoli improvizate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Mii de imigranţi au blocat din nou Eurotunelul