Antena Meniu Search
x

Mii de oameni au sărbătorit răsăritul de vară

Prima zi a verii a atras, ca de obicei, la străvechiul monument de la Stonehenge, o mulţime de adoratori ai soarelui sau, pur şi simplu, amatori de senzaţii inedite.

Vezi și

 Prima zi a verii a atras, ca de obicei, la străvechiul monument de la Stonehenge, o mulţime de adoratori ai soarelui sau, pur şi simplu, amatori de senzaţii inedite.

În fiecare an, răsăritul soarelui în cea mai lungă zi a anului atrage mii de oameni în preajma monumentului preistoric de la Stonehenge, din Anglia. Unii se pretind urmaşi ai druizilor, preoţii unei religii păgâne cu mult mai veche decât cea creştină despre care, de altfel, nu se mai ştiu prea multe în zilele noastre.

Alţii au venit doar ca să petreacă într-un cadru mai neobişnuit. Poliţia britanică spune că, în total, 37.000 de persoane au sărbătorit solstiţiul la Stonehenge şi la alte monumente preistorice din regiune. Şi numai 25 dintre ei au fost arestaţi, mai ales pentru că au dorit să-şi intensifice senzaţiile tari cu ceva droguri.

În Marea Britanie, petrecerile din ziua solstiţiului sunt, totuşi, doar o ciudăţenie dar de cealaltă parte a globului, în Bolivia, ele sunt continuarea unei tradiţii milenare. Membrii etniei Aymara au sărbătorit, o dată cu solstiţiul, prima zi a anului 5522 din calendarul lor.

Ei au omagiat, prin cântec şi dans, zeul soare iar acesta li s-a arătat, generos, pe un cer fără nori, un semn de bun augur pentru anul nou. Ceremonii asemănătoare s-au desfăşurat în mai multe locuri sacre din Bolivia iar la una din ele a asistat şi preşedintele ţării, Evo Morales, care este, şi el, de origine indigenă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Mii de oameni au sărbătorit răsăritul de vară