Antena Meniu Search
x

Milioane de oameni au sărăcit în America Latină și Caraibe, din cauza pandemiei - raport ONU

Un raport prezentat de Comisia economică a ONU pentru America Latină și Caraibe arată că aproximativ 22 de milioane de oameni au sărăcit în regiune doar pe timpul pandemiei de coronavirus, ducând totalul la cifre alarmante.

de Redactia Observator

la 05.03.2021, 18:00

Doi bărbați trec cu motocicleta pe lângă o fabrică de procesare a sării, în Republica Dominicană
Doi bărbați trec cu motocicleta pe lângă o fabrică de procesare a sării, în Republica Dominicană - Shutterstock

Circa 22 de milioane de oameni au sărăcit în America Latină şi Caraibe anul trecut, ca urmare a pandemiei de coronavirus, potrivit datelor Naţiunilor Unite, informează vineri dpa. Numărul persoanelor care trăiesc în sărăcie a ajuns la aproximativ 209 de milioane, respectiv o treime din populaţia totală a regiunii, arată raportul. 

Potrivit raportului, 78 de milioane de oameni trăiau în sărăcie extremă la sfârşitul anului trecut, ceea ce reprezenta 12,5% din populaţie, cel mai mare număr din ultimii 20 de ani. De asemenea, potrivit raportului, inechitatea a crescut în regiune în 2020. În special a scăzut participarea femeilor pe piaţa muncii. Creşterea ratei şomajului, până la 10,7% la sfâşitul lui 2020, a avut un impact în special asupra femeilor şi lucrătorilor din aşa-zisa economie informală, fără reglementare de stat şi cu puţină protecţie socială, precum şi asupra tinerilor şi migranţilor, scrie Agerpres.

Pandemia a evidenţiat inechităţile structurale în regiune, care deja suferea de creştere economică scăzută, precum şi de sărăcie şi tensiuni sociale din ce în ce mai mari. CEPAL îndeamnă la instituirea unui stat al bunăstării în regiune, cu o protecţie socială necondiţionată.

America Latină şi Caraibe reprezintă 8,4% din populaţia lumii, potrivit cifrelor Comisiei ONU, însă această regiune a înregistrat 27,8% din decesele cauzate de COVID-19 anul trecut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Milioane de oameni au sărăcit în America Latină și Caraibe, din cauza pandemiei - raport ONU