Antena Meniu Search
x

Moldovenii de peste Prut au descoperit reţeta succesului în turism

Vinul bun şi plăcintele tradiţionale. Au pachete special adaptate pentru cei care vor să înveţe să frământe aluat şi să deguste vinuri. Numai în ultimul an, peste 300 de mii de turişti au trecut Prutul pentru plăcintele cu brânză, cele cu cartofi, varză sau dovleac, stinse cu vinuri roşii sau albe.

Vezi și

Vinul bun şi plăcintele tradiţionale. Au pachete special adaptate pentru cei care vor să înveţe să frământe aluat şi să deguste vinuri. Numai în ultimul an, peste 300 de mii de turişti au trecut Prutul pentru plăcintele cu brânză, cele cu cartofi, varză sau dovleac, stinse cu vinuri roşii sau albe.

Un desert binevenit după câteva pahare de vin bun, moldovenesc. În cramele marilor podgorii din Republica Moldova, niciun detaliu nu e lăsat la voia întâmplării. Şi nicio degustare nu se face fără o poveste.

Fiecare vin are parte de o prezentare. Şi fiecare cramă are un desert emblematic cu care îşi îndulceşte vizitatorii. Multe dintre ele au în compoziţie măcar un strop de vin. 

Republica Moldova are sute de kilometri de tuneluri săpate în dealurile calcaroase. Fiecare poartă numele unui soi de struguri, astfel încât să facă mai uşor mersul prin galerii. Milioane de sticle de vin stau prăfuite la învechit în firide special făcute în piatră, printre care şi colecţiile unor şefi de state.

80% din vinurile produse în Moldova sunt exportate, în peste 50 țări.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Moldovenii de peste Prut au descoperit reţeta succesului în turism