Antena Meniu Search
x

Video Nebunie la inaugurarea primei linii de metrou din cel mai aglomerat oraş din lume. Oamenii au stat la cozi infernale pentru a vedea "minunea"

Unul dintre cele mai aglomerate oraşe din lume, cu o populaţie mai mare decât a României, şi-a inaugurat prima linie de metrou! Capitala Bangladesh-ului are 10 kilometri de tren rapid, de care cei 20 de milioane de locuitori sunt foarte încântaţi. La deschidere, parcă toţi s-au înghesuit să se plimbe cu noul metrou. 

de Redactia Observator

la 30.12.2022, 20:42

Vezi și

Zeci de mii de localnici din Dacca s-au călcat în picioare la inaugurarea metroului. Bucuria navetiştilor din oraşul sufocat de ambuteiaje uriaşe nu a fost întrecută decât de satisfacţia guvernanţilor. 

Nebunie la inaugurarea primei linii de metrou din cel mai aglomerat oraş din lume

Sheikh Hasina, prim-ministru Bangladesh: Un nou diamant de mândrie a fost astăzi ataşat la coroana poporului din Bangladesh. 

Metroul din Bangladesh a fost finanţat în mare parte de Japonia. Are opt staţii şi vor mai fi construite tot atâtea. Va avea şi vagoane separate pentru femei. 

Bangladesh, ţară din Asia de Sud, este pe locul opt în lume ca populaţie: are aproape 170 de milioane de locuitori. Guvernul vrea să deschidă şase linii de metrou şi 100 de staţii în opt ani. Deocamdată, prima magistrală, de 10 kilometri, a fost construită în acelaşi ritm ca cea din Drumul Taberei de la noi: un kilometru pe an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Nebunie la inaugurarea primei linii de metrou din cel mai aglomerat oraş din lume. Oamenii au stat la cozi infernale pentru a vedea "minunea"