Meniu LIVE
Search
x

Nigeria interzice Twitter după ce a șters un tweet al președintelui Muhammadu Buhari

Guvernul nigerian a anunțat că a luat decizia de a suspenda pe termen nelimitat operațiunile Twitter în țară, acuzând compania americană că a permis platformei sale media să fie folosită „pentru activități capabile să submineze existența corporativă a Nigeriei”

De Ana Maria Ghiarasim la 05.06.2021, 16:36

Anunțul a fost făcut de Ministerul Informațiilor și Culturii, într-o declarație oficială publicată vineri seară și vine la două zile după ce Twitter a șters un tweet al președintelui Muhammadu Buhari, care a fost perceput pe scară largă ca fiind ofensator.

În tweetul de marți, liderul nigerian a amenințat cu pedepsirea anumitor grupări din sud-estul țării, acuzate de atacuri asupra clădirilor guvernamentale, scrie CNN.

Mesajul președintelui, reclamat pe Twitter

"Mulți dintre cei care se comportă greșit astăzi sunt prea tineri pentru a fi conștienți de distrugerea și pierderea de vieți care au avut loc în timpul războiului civil nigerian. Noi, ceilalți, care 30 de luni am stat pe câmpuri și am trecut prin război, îi vom trata pe limba pe care o înțeleg", a scris Buhari în tweet-ul acum șters, referindu-se la războiul brutal de doi ani Nigeria-Biafra, în care au murit până la 3 milioane de oameni, majoritatea din tribul Igbo din partea de est a țării.

Tweetul a fost șters miercuri, după ce mulți nigerieni l-au reclamat pe Twitter.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Nigeria interzice Twitter după ce a șters un tweet al președintelui Muhammadu Buhari

Breaking News

Trupele ucrainene au încercuit orașul Lîman

Trupele ucrainene au încercuit orașul Lîman