Antena Meniu Search
x

Nimeni nu ştie cum a apărut! Misterul "Râului Fermecat"

Mindanao, a doua insulă ca mărime din arhipelagul Filipinelor, este cunoscută pentru frumuseţea sa, dar şi pentru un râu despre care se spune că ar fi fermecat

"Minunea" idilică se numeşte Hinatuan şi este un râu cu apă sărată şi a devenit cunoscut datorită misterului care îl înconjoară. Numit "Râul Fermecat", este asemenea unei lagune albastre protejate de pădure. Oamenii de ştiinţă, însă nu au reuşit să afle care este sursa sa.

Apele sale albastre mereu limpezi, palmierii şi florile care mai de care mai colorate fac din această apă un loc exotic, motiv pentru care turiştii care îl vizitează sunt din ce în ce mai mulţi.

Pentru că este foarte aproape de mare, unii cred că râul cu apa mereu limpede şi de un albastru fermecător, s-a format atunci când apa din ocean şi-a făcut loc prin cavernele şi tunelurile aflate dedesubtul insulei ajungând din nou la suprafaţă. Hinatuan are o adâncime de peste 15 metri pe alocuri şi se varsă în Oceanul Pacific, însă originea sa rămâne înconjurată de mister. Legendele locale spun însă că este creaţia unor zâne.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Nimeni nu ştie cum a apărut! Misterul "Râului Fermecat"