Antena Meniu Search
x

Noi lupte la uzina Azovstal. Ruşii încearcă "să sufoce rezistenţa finală" din Mariupol, spun oficialii ucraineni

Forţele ruse şi-au reluat loviturile aeriene şi încearcă să pătrundă în forţă în combinatul Azovstal, unde forţele ucrainene rămase în Mariupol rezistă în continuare, a declarat sâmbătă consilierul prezidenţial ucrainean Oleksii Arestovici, relatează Reuters. 

de Redactia Observator

la 23.04.2022, 14:39

Uzina Azovstal din Mariupol, atacată de soldaţii ruşi
Uzina Azovstal din Mariupol, atacată de soldaţii ruşi - Profimedia

"Duşmanul încearcă să sufoce rezistenţa finală a apărătorilor Mariupol în zona Azovstal", a spus Oleksii Arestovici într-o intervenţie la televiziunea naţională, potrivit Agerpres.

Forţele ruse nu au realizat progrese majore în ultimele 24 de ore în pofida intensificării activităţii, în condiţiile în care contraatacurile ucrainene continuă să le obstrucţioneze eforturile, a anunţat sâmbătă dimineaţă serviciul britanic de informaţii militare.

În pofida faptului că Rusia pretinde că a cucerit portul Mariupol, luptele grele continuă să facă să eşueze tentativele Moscovei de a ocupa oraşul, afectându-i avansul în regiunea Donbas, a postat pe Twitter Ministerul Apărării de la Londra într-un buletin de informaţii regulat.

Războiul Rusia - Ucraina continuă

Pe acelaşi subiect

Război Rusia - Ucraina, ziua 59 LIVE TEXT. Luptele se concentrează în Donbas, dar bombardamentele continuă şi la Harkov. Armata ucraineană rezistă şi, potrivit preşedintelui Zelenski, începe să primească, din Occident, armele pe care le-a solicitat cu insistenţă.

Într-o conferință de presă susținută la Washington, premierul ucrainean, Denîs Şmîhal, a numit situaţia de la Mariupol ”cea mai mare catastrofă umanitară” de la invazia Rusiei – şi poate cea mai mare catastrofă a secolului, deoarece oraşul-port din sud-est se confruntă cu un bombardament constant din partea forţelor ruse. 

Se estimează că aproximativ 100.000 de oameni rămân prinşi în Mariupol, de când a fost înconjurat de forţele ruse la 1 martie, potrivit oficialilor ucraineni. Aceştia susţin că peste 20.000 de oameni din oraş au murit în timpul atacului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Noi lupte la uzina Azovstal. Ruşii încearcă "să sufoce rezistenţa finală" din Mariupol, spun oficialii ucraineni