Antena Meniu Search
x

Noi progrese în medicină! Un bărbat paralizat poate acum mânca de unul singur

Un bărbat paralizat din Statele Unite a devenit prima persoană tetraplegică care şi-a recăpătat o parte din funcţiile motorii. Şi asta cu ajutorul unui stimulator menit să conecteze creierul de muşchii paralizaţi. Pacientul poate acum să îşi folosească mâinile pentru a face singur diferite lucruri. cum ar fi să se hrănească de unul singur.

Vezi și

Un bărbat paralizat din Statele Unite a devenit prima persoană tetraplegică care şi-a recăpătat o parte din funcţiile motorii. Şi asta cu ajutorul unui stimulator menit să conecteze creierul de muşchii paralizaţi. Pacientul poate acum să îşi folosească mâinile pentru a face singur diferite lucruri, cum ar fi să se hrănească de unul singur.

Timp de 8 ani, Bill Kovechar nu a fost în stare să îşi mişte nici măcar un deget. Bărbatul a paralizat după ce a fost implicat într-un accident cu bicicleta. Acum însă, datorită unei tehnologii revoluţionare, protagonistul este capabil să îşi foloseasă mâinile pentru a se hrăni singur.

Zis şi făcut. Stimulator electric trimite semnale de la creier la muşchi atunci când pacientul doreşte să execute o mişcare.

Bill a devenit, astfel, prima persoană din lume, paralizată cu tetraplegie, care poate să îşi mişte din nou mâinile, cu ajutorul unui stimulator temporar. Omul este acum capabil să mănânce şi să bea apă de unul singur.

Medicii spun că în viitor vor încerca să ajute mai mulţi pacienţi paralizaţi să îşi recapete funcţiile motorii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Noi progrese în medicină! Un bărbat paralizat poate acum mânca de unul singur