Antena Meniu Search
x

Video Francezii nu pleacă din stradă până când Macron nu renunță la reforma pensiilor. Nu vor să muncească în plus: "E preşedintele haosului"

Furia francezilor în faţa reformei pensiilor este la fel de mare ca în prima zi, deşi este a unsprezecea oară când strigă pe străzi că nu vor să muncească mai mult cu doi ani. În toate marile oraşe au fost mitinguri, care au degenerat în violenţe. La Paris, patru sute de mii de oameni încearcă să îl convingă pe Macron să renunţe.  

de Redactia Observator

la 06.04.2023, 20:53

Vezi și

Între 600 şi 800 de mii de francezi au protestat din nou neobosiţi. Le-au răspuns 11.500 de membri ai forţelor de ordine, mai mult de 4000 doar în Paris. Au avut loc ciocniri cu mascaţii, care au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanţii violenţi şi la Paris şi la Nantes. În capitala Franţei, protestatarii au intrat cu fumigene în sediul companiei Black Rock, cel mai mare administrator financiar din lume, pe care o acuză că este implicată în creşterea vârstei de pensionare.  

Proteste în Franța. La Paris manifestanţii au atacat cu fumigene şi restaurantul preferat al lui Macron

Pompierii au intervenit de urgenţă după ce prelata celebrei braserii pariziene a luat foc. Furia francezilor este atât de mare zilele acestea, încât dacă ar fi acum alegeri prezidenţiale, între Macron şi Marine le Pen, ar alege extrema dreaptă. 

Sophie Binet, președinta Sindicatului CGT: Vrem să îi spunem că preşedintele Republicii nu poate guverna contra voinţei propriei ţări, a propriului popor. Şi asta este foarte grav. A fost preşedintele celor bogaţi, acum este preşedintele haosului. 

Pe acelaşi subiect

Sindicaliştii spun că mai mult de 90% dintre francezi contestă reforma pensiilor

Unii, însă, deşi nu vor să se pensioneze mai târziu, acum vor să muncească. Un şofer din Rennes a spart bariera protestatarilor. 

Emmanuel Macron nu renunţă la nicio virgulă din cel mai important proiect al său, reforma pensiilor. Soarta legii va fi decisă vinerea viitoare de Curtea Constituţională. Proiectul poate fi modificat sau anulat în întregime, deşi ultimele negocieri dintre premierul Elizabeth Borne şi sindicate au eşuat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Francezii nu pleacă din stradă până când Macron nu renunță la reforma pensiilor. Nu vor să muncească în plus: "E preşedintele haosului"