Antena Meniu Search
x

O asistentă socială din Toulouse a murit la 38 de ani în urma unei tromboze, la 14 zile după vaccinarea cu prima doză de vaccin AstraZeneca

O asistentă socială în vârstă de 38 de ani a murit în urma unei tromboze, la Toulouse, luni, la 14 zile după ce a fost vaccinată cu o primă doză de vaccin AstraZeneca-Oxford, dezvăluie France Info.

de Redactia Observator

la 31.03.2021, 15:12

O asistentă socială din Toulouse a murit la 38 de ani în urma unei tromboze, la 14 zile după vaccinarea cu prima doză de vaccin AstraZeneca - Hepta

Asistenta socială la un institut medico-educativ din Toulouse a fost vaccinată chiar înainte de suspendarea temporară a vaccinului grupului farmaceutic suedezo-britanic, la jumătatea lui martie. Ea nu suferea de vreo problemă de sănătate, potrvit mai multor surse medicale din oraş.

S-a simţit rău după vaccinare

Starea sănătăţii tinerei s-a degradat la scurt timp după vaccinare. Ea a fost spitalizată la Toulouse, la Centrul Spitalicesc Universitar (CHU) Purpan, unde i s-a indus o comă.

Agenţia franceză a medicamentului (ANSM) a confirmat vineri existenţa unui risc ”rar” al unei tromboze atipice cauzate de vaccinul împotriva covid-19 AstraZeneca-Oxford, dar sublinia că raportul între beneficii şi riscuri rămâne ”pozitiv”.

Potrivit ANSM, ”două morţi” au fost semnalate de la 12 la 18 martie, inclusiv a unui student la medicină de la Nantes, mort la 18 martie, la mai multe zile de la vaccinare.

Dintre cele 1,4 milioane de doze de vaccin AstraZeneca-Oxfrod administrate în Franţa până la 18 martie, aproximativ ”5.700 de efecte secundare” au fost descoperite de centre de monitorizare farmaceutică, majoritatea ”sindromuri pseudo-gripale”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » O asistentă socială din Toulouse a murit la 38 de ani în urma unei tromboze, la 14 zile după vaccinarea cu prima doză de vaccin AstraZeneca