Antena Meniu Search
x

"Am vrut să ne salvăm copiii". Părinţii din Texas au încercat să intre peste atacator în clasă. Poliţia, acuzată că a intervenit târziu

Au trecut aproape 48 de ore de la masacrul care a avut loc într-o şcoală din Texas şi în continuare anchetatorii încearcă să caute răspunsuri pentru a afla cum a fost posibilă tragedia de la şcoala primară. La  rândul lor, familiile îndurerate ale victimelor încearcă să îşi caute dreptatea pentru vieţile pierdute ale celor dragi. 19 copii şi doi profesori au fost ucişi, după ce un tânăr înarmat a reuşit să intre în interiorul şcolii.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 26.05.2022, 17:21

Tatăl uneia dintre victime a povestit pentru presa străină că el şi alţi părinţi au încercat să intre în şcoală pentru a-şi salva copiii, chiar în timp ce din interior se auzeau împuşcăturile. Javier Cazares a mărturisit că alături de alţi părinţi a mers în faţa scolii unde a avut loc tragedia, la scurt timp după ce a aflat că un bărbat înarmat a intrat în clădire. 

„Eram cinci sau șase tați care auzeau împușcăturile de afară. Ofițerii de poliție ne spuneau să ne întoarcem”, a spus Cazares. „Nu ne-a păsat de noi. Am vrut să luăm cu asalt clădirea. Spuneam: „Hai să mergem”, pentru că eram îngrijorați și am vrut să ne scoatem copiii afară”, a adăugat bărbatul.

Poliţiştii, acuzaţi că au intervenit prea târziu

Potrivit directorului Departamentului de Siguranță Publică din Texas, Steven McCraw, bărbatul înarmat intrase deja în școală cu aproape o oră înainte ca forțele de ordine să intre peste el și să-l ucidă, scrie BBC.

Un videoclipul postat pe rețelele de socializare pare să arate părinți frustrați și supărați și alți adulți din afara școlii care se iau la ceartă cu oamenii legii, îndemnându-i pe ofițeri să intre și să-l prindă pe bărbatul înarmat sau să-i lase să intre în ei înșiși.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » "Am vrut să ne salvăm copiii". Părinţii din Texas au încercat să intre peste atacator în clasă. Poliţia, acuzată că a intervenit târziu